RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
 

Vil samle Munch

Fremskrittspartiet vil flytte Munch-samlingen i Nasjonalmuseet på Tullinløkka til det nye Munch-museet i Bjørvika.

Munchs mest sentrale verker må samles på ett sted, mener partiet.

Med dette ønsker de å flytte de tidligste versjonene av Skrik og Madonna, Pikene på broen, Det syke barn, Livfrise-motivene og mange andre av Edvard Munchs mest kjente malerier til ett sted.

- Den er viktig både for Nasjonalmuseet og for måten man skal forstå Edvard Munch. Vi har bilder som er malt over et langt tidsrom som gir eksempler på Munchs mangesidige kunstneriske virke, sier avdelingsleder for utstilling og samling, Frode Haverkamp til NRK.

Det er disse maleriene Fremskrittspartiet vil flytte fra Tullinløkka til Bjørvika, sier partiets gruppeleder i bystyret, Henning Holstad.

- Når Oslo nå skal bygge et nytt Munch-museum i Bjørvika bør staten vurdere om ikke Nasjonalmuseets sentrale Munch-verker burde samlokaliseres i det samme museet. Lag et Nasjonalgalleriets rom hvor de sentrale verkene som nå befinner seg et annet sted i byen blir stilt ut, sier Holstad til NRK.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere