RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil samle religioner


Muhammed Afzal, leder av Jamia Islamia, og Riaz Ahmed, forstander, ønsker seg tomten i Karen Platous vei. De ønsker den ikke bare til sin menighet, men de ønsker en tomt de kan samarbeide med andre religioner på.
Muhammed Afzal, leder av Jamia Islamia, og Riaz Ahmed, forstander, ønsker seg tomten i Karen Platous vei. De ønsker den ikke bare til sin menighet, men de ønsker en tomt de kan samarbeide med andre religioner på.
På tomten i Karen Platousvei vil Muhammed Afzal og Riaz Ahmed fra Jamia Islamia samle alle mulige trosretninger.

ROMMEN: I fjor ble tomten mellom Rommen skole og golfbanen klar for salg. Tomten er en av fem nye tomter i Groruddalen som skal brukes til religionsutøvelse. Muhammed Afzal og Riaz Ahmed fra den muslimske menigheten Jamia Islamia ønsker seg nettopp denne tomten. Men på utradisjonelt vis ønsker de ikke bare en tomt til moské og islamsk religionsutøvelse.

– Vi ønsker å samle flere religioner på et sted, forteller Ahmed.

Religiøst fellesskap

Tomten på Rommen er 2400 kvadratmeter. Det kan bygges på 60 prosent av tomten. Ønsket de to interessentene har er at kommunen skal samle ulike trossamfunn til partnerskap.

– Vi vil skape et religiøst mangfold, sier Afzal.

Dersom Jamia Islamia får med seg kommunen på laget, vil det stå ferdig et samfunnshus for flere religioner i løpet av fem år.

– Det handler om praktisk integrering, om å lære av hverandre, snakke over en lav sko og samarbeide og knytte bånd på tvers av religioner, sier Afzal.

Om det bør bygges flere små religionshus eller et felles samfunnshus har ikke Afzal og Ahmed tatt stilling til enda. Det viktigste er å skape et religiøst mangfold på stedet.

– Dette vil være positivt, en arena for forståelse og lærdom. Her bør fordommer legges til side, sier Afzal, som mener en slik løsning vil være en banebryter for liknende løsninger flere steder.

Vil utdanne imamer

De to herrene ønsker ikke bare å dele bygget og tomten til religiøst bruk. De ønsker å inkludere leksehjelp, konflikthåndtering, møteplass, kulturopplevelser, delta i natteravnordningen og mye mer.

– I tillegg ønsker vi en imamutdanning på stedet. Dette finnes ikke per dags dato, forteller Ahmed. I den forbindelse er det ønskelig med et samarbeid med høyskolen og universitetet, slik at en imamutdanning kan skje i Norge. I dag må man søke ut av landegrensene etter imamer.

– En imamutdanning trengs, rett og slett fordi imamer som ikke bor i Norge ikke kjenner til landet, samfunnet og strukturene her. Behovet for dette er stort, forteller Afzal.

– Enestående tanke

– Forslaget er veldig flott, og det er en enestående tanke, sier leder av bystyrets oppvekst- og kulturkomité, Knut Even Lindsjørn.

SV-politikeren synes Jamia Islamia viser en inkluderende holdning.

– Likevel er det alltid noe som må tas hensyn til og gode løsninger må finnes i forhold til trafikk. Men slike praktiske ting får man alltids til, sier Lindsjørn til Lokalavisen Groruddalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere