*Nettavisen* Nyheter.

Vil se Europa i fugleperspektiv

Sindre Knutsen fra Oppsal sikter høyt. I løpet av seks måneder skal han klatre det høyeste fjellet i alle Europas 47 land.

OPPSAL: I begynnelsen av juni legger Oppsal-gutten Sindre Knutsen og tre kamerater ut på den krevende toppturen. 47 land, 47 fjelltopper og 30 000 kilometer i bil skal tilbakelegges i løpet av seks måneder.
Vi ønsker å se den verdensdelen vi lever ifra et nytt perspektiv, sier Sindre Knutsen.

Verdensrekord

De fire kameratene kaller seg "The four mountaineers". I tillegg til Sindre Knutsen er Kristian Wallin Eek fra Drammen, Øyvind Fidje fra Lørenskog og Sindre Sørhus fra Tynset med i gruppen. De møttes i militæret og på folkehøyskole. Nå skal de forsøke å sette verdensrekord i tindebestigning. En brite innehar for tiden rekorden på alle toppene i Europa. Men han brukte to og et halvt år på de 47 toppene. Hvis alt går etter planen vil "The four mountaineers" knuse denne rekorden.

Dette er en lystbetont tur med fire glade gutter som er glade i fjell og frisk luft Målet er å slå verdensrekorden, sier Sindre Knutsen.

Stor variasjon

Nå bor og studerer de fire kameratene på hver sin kant av landet. De tar en pause fra studiene for å gjennomføre turen som starter så snart de siste eksamenene er avlagt til våren.
Forberedelsene og planleggingen er godt i gang. Turen starter i Sverige hvor de skal bestige Kebnekaise (2 111 moh.). Fjellene i Europa er svært variert når det kommer til vanskelighetsgrad. Danmarks Ejer Skovhøy på 171 meter blir en sterk kontrast til 5 642 meter høye Elbrus i Russland.
Noen av toppene er selvsagt vanskeligere enn andre, men klatreteknisk er det ingen som er umulige, sier Sindre Knutsen.

Skal gjennomføre uansett

Kameratgjengen har satt av seks måneder til turen, men er forberedt på å gjennomføre turen selv om den vil ta lengre tid enn planlagt.
Vi gjør oss ferdig og tar den tida vi trenger, sier Sindre Knutsen.
En del land krever at de må leie guider og kostnader til visum, flybilletter til øyer som Island og Kypros gjør at pengene går raskt. Turen er hovedsakelig selvfinansiert med lån. De har klart å skaffe noen sponsorer, men ønsker flere.
Vi har budsjettert med omtrent 450 000 kroner, men vi skal gjennomføre dette selv om vi må ta opp forbrukslån, sier Sindre Knutsen.
Turen avsluttes 2469 moh. på Galdhøpiggen en gang utpå høsten.
Hvis du vil ha mer informasjon om "The four mountaineers" kan du ta en titt på hjemmesiden deres www.t3m.info.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.