*Nettavisen* Nyheter.

Vil se på forholdene

Bydel Østensjø har tilbudt barnehageplassene, men ingen har foreløpig takket ja.

ØSTENSJØ: Et enstemmig Bydelsutvalget vedtok i juni å utvide Havnehagen friluftsbarnehage med to permanente plasser. Årsaken til utvidelsen er at barnehagen har full bemanning, men kun 16 barn. Bydel Østensjø har en todelt begrunnelse for utvidelsen: – Foresattes behov for barnehageplass og bydelens behov for merinntekter.

– Er det gjort opptak til disse to plassene og sendt ut tilbud?

– Det er sendt ut tilbud for ledige plasser i Havnehagan friluftsbarnehage, men foresatte har hittil takket nei. Derfor er plassene per tiden ikke besatt, sier Torunn Nyrnes, spesialkonsulent barn og kultur i Bydel Østensjø.

– Er det gitt dispensasjon til å drive barnehagen med mindre areal per barn enn det som er i normen?

– Barnehagelovens arealnorm er veiledende. Det er barnehagens eier, i dette tilfellet Bydel Østensjø, som fastesetter barnehagens leke- og oppholdsareal i barnehagens vedtekter. Friluftsbarnehager skal ha tilgang på lokaler som kan huse alle barna samtidig, men godkjenningsmyndighet kan etter en konkret vurdering gå noe ned på de krav de ellers ville stilt til oppholds- og lekeareal i ordinære barnehager, jamfør barnehageloven, sier Nyrnes som også kan fortelle at bydelens driftsavdeling nå vil se på garderobeforholdene i barnehagen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag