RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Undergangen i den såkalte Korketrekkeren i Østmarka er sperret på grunn av fare for steinras.
Undergangen i den såkalte Korketrekkeren i Østmarka er sperret på grunn av fare for steinras. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen

Vil sette istand – men har ikke penger

Sommeren 2009 skrev Nordstrands Blad om den stengte Korketrekkeren i Østmarka. Den er fremdeles sperret.

ØSTMARKA: Ikke mange steder i Østmarka er så kjent som Korketrekkeren mellom Ulsrudvann og Nøklevann. Den ble bygget for å være en attraksjon til de som ble kjørt med hest og kjerre inn til Sarabråten.

Et flott byggverk i stein som i alle år har blitt betegnet som et byggverk utenom det vanlige.

Men ting kan ikke bestå i evighet om det ikke blir vedlikeholdt. Derfor ble det for to år siden oppdaget så store sprekker i byggverket at Friluftsetaten fant det riktig å sperre av. Frykten for at steiner kunne gli ut var så stor at man ikke kunne ta sjansen.

Befaringer

Friluftsetaten har selvfølgelig vært på befaringer på stedet, og de har blant annet hatt med seg Østmarkas Venner. Partene er enige om at stedet må settes istand, men slike byggverk er dyre å restaurere, og det er ikke så mange som kan de gamle kunster å bygge med naturstein.

Har ikke penger

– Vi ønsker å reparere Korketrekkeren, men har ikke penger til det nå, sier Erik Bull-Valen, kommunikasjonssjef i Friluftsetaten.

– Vi jobber med finasieringen, men pr. idag vet vi altså ikke om eller når Korketrekkeren vil bli reparert.

Kulturminne

– Jeg kan ikke forstå at kommunen, Byantikvaren og Riksantikvaren kan la et slikt klenodium bare forfalle og ikke gjøre noe for å sette det istand igjen, sa en turgåer Nordstrands Blad møtte søndag formiddag.

– Dette er et av de mest kjente stedene i Østmarka, det er et helt spesielt byggverk og det ligger mye lokal kulturhistorie her.

Farlig bratt

For å komme forbi bro-undergangen, er det laget en ny vei rundt. Selvfølgelig bra å ha et alternativ for å komme frem, men den nye veien er meget bratt, og spesielt vanskelig for barn på sykkel. Her sklir de nedover på låste bremser.

Det er altså flere momenter for å sette istand Korketrekkeren , men det hele strander foreløpig på penger.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere