Vil shine opp Rommen

Haugenstua er Bydel Stovners satsingsområde, og her begynner det virkelig å skje ting. Nå vil BU-leder Karl P. Olsen (innfelt) ta grep også på Rommen og Fossum.

Haugenstua er Bydel Stovners satsingsområde, og her begynner det virkelig å skje ting. Nå vil BU-leder Karl P. Olsen (innfelt) ta grep også på Rommen og Fossum.

Bydelspolitikerne vil skape et godt omdømme på Rommen og Fossum. Byrådet sier at det er pengene som bestemmer.

Vil satse mer: Karl P. Olsen forteller at bydelen vil satse på flere steder. Arkivfoto

BYDEL STOVNER: Det er ingen tvil om at Rommen og Fossum er et område politikerne i Bydel Stovner vil satse på.

– Vi ønsker å utvide områdesatsingen i bydelen til å omfatte Rommen og Fossum, i tillegg til Haugenstua, sier leder av bydelsutvalget, Karl P. Olsen (Ap). Han håper nå på en solid runde med omdømmebygging.

Omdømmet

Områdesatsingen slik den er i dag fortsetter fram til 2017.

– Vi håper å få Rommen/Fossum inn i satsingen. I dette området er det en del med annerledes boforhold, og området består av veldig mye ulikt, både i forhold til boliger, men også i forhold til mennesker og det estetiske. Men vi ønsker ikke at en satsing skal gå ut over de som trives der, sier Olsen. Han understreker likevel at området trenger et omdømmeløft.

– Borettslagene i området har gjort mye med de estetiske forholdene, med midler fra Husbanken. Det vi mener et viktigst i dette området er levekårsspørsmålet, sier Olsen.

Pengene bestemmer

Ansvarlig byråd for Groruddalssatsingen, Bård Folke Fredriksen (H), bekrefter at det finnes en mulighet for utvidelse.

– Men det kommer helt an på pengene, oppklarer han.

Til høsten er budsjettene til stat og kommune, samt Husbankens midler klare. Det betyr at byrådet kan gi klar- eller stoppsignal til å utvide områdesatsingen før jul.

– Vi har sagt at vi kan se på mulighetene for dette, men vi har ikke sagt at dette er noe som vil skje. Det viktigste er at en eventuell utvidelse ikke går ut over områdene som allerede satses på. I tillegg prioriteres de fire store parkene i Groruddalssatsingen nå, sier Fredriksen.

– I et forarbeid vil vi se hva som er igjen av penger etter alle midlene til tiltakene i satsingen er fordelt, sier Fredriksen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag