RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil sjarmere afrikanerne

Som første ikke-afrikanere deltar et jentelag og to guttelag fra FC Lyn Oslo i East Africa Cup i Tanzania i disse dager.

Kringsjå: Vi gleder oss til å spille fotball og å møte nye folk. Vi får ikke lov til å gå med korte skjørt og utringede topper, men vi blir nok lagt merke til likevel, smiler de tre J15-spillerne, Guro Thorsdalen Wik, Kristin Planke og Camilla Alderin.

I en uke skal de konkurrere mot afrikanske lag, men de gleder seg mest til alt som skal foregå utenfor banen.
Jeg gleder meg til å lære om HIV og aids, og til å reise på safari. Til og med 12 timers flytur blir morsomt med nesten femti jenter og gutter. Egentlig gleder jeg meg til alt utenom kakerlakker, slanger og småkryp, forteller Guro.

Vil bli

Lyn fotball, Lyn/NTG og Norsk Folkehjelp har samarbeidet med EMIMA i Tanzania siden 2003, støttet med midler fra Fredskorpset. Mottoet er "utdannelse gjennom sport", og det drives mye opplysningsarbeid omkring HIV/aids, narkotika samt fokus på viktigheten av skolegang.

To representanter fra Lyn har vært trenere i Dar-es Salaam i ett år, mens Mary Wariro (25) er en av to trenere fra EMIMA som har vært i Oslo i snart ett år.
Jeg reiser i august, men jeg hadde ønsket å være her i ett år til. Det har vært kaldt, men jeg har hatt det moro og møtt så mange hyggelige mennesker. Dessuten er alt så godt organisert her, forklarer Mary, som har vært med i trenerteamet til J94 og J91-laget det siste året.

Ingen gullambisjoner

Lagene ankom Tanzania på mandag, og skal delta i East Africa Cup sammen med 800 andre spillere fra vertslandet, Kenya, Uganda og Sudan. Jentene har ikke de største sportslige ambisjonene.
Det blir vanskelig å vinne, for de er ganske gode. Men, det blir morsomt å se hvordan de varmer opp og hvordan de spiller, teknisk og taktisk, forklarer Camilla.

Som et ledd i samarbeidsprosjektet kommer også ett av EMIMAs jentelag til Norway Cup i begynnelsen av august.
Kvinnefotball er kanskje ikke så utbredt i Afrika ennå, men EMIMA kjemper for at flere jenter skal få spille. I cupen er 40% jenter, og vi håper vi kan bli kjent med noen av dem. Det hadde vært veldig spennende, synes Kristin.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere