Vil sjekke kobling mellom Syria-farere i Belgia og Norge

Belgiske politistyrker stengte av gaten mens de undersøkte leiligheten som ble stormet i antiterroraksjonen.

Belgiske politistyrker stengte av gaten mens de undersøkte leiligheten som ble stormet i antiterroraksjonen. Foto: Stringer

To personer drept etter anitterroraksjon I Belgia. Nå vil PST se om det er en sammenheng mellom hjemvendte Syria-farere i Belgia og Norge.

15.01.15 23:31

BELGIA/ OSLO: Etter flere ukers etterforskning gjennomførte belgisk politi en rekke antiterroraksjoner flere steder i landet, torsdag kveld. Aksjonene var mot belgiske statsborgere som har støttet Den islamske stats (IS) krigføring i Syria og Irak.

I kjølvannet av antiterroraksjonene i landet torsdag kveld, vil PST undersøke om det er noen sammenheng mellom Syria-farere i Belgia og Norge.

Under en aksjon i Verviers ble to personer drept da de åpnet ild mot politiet. Disse skal være hjemvendte Syria-farere som skal ha planlagt et større terrorangrep, ifølge belgisk politi.

Belgia har nå hevet det nasjonale beredskapsnivået i enkelte områder i landet. Dette har foreløpig ingen konsekvenser for Norge, ifølge Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

- Vi vurderer trusselbildet fortløpende for å se om dette vil føre til konsekvenser for sikkerhetsbildet i Norge, sier inforådgiver i Martin Bernsen PST til NTB.

- Kan det være noen sammenheng mellom belgiske Syria-farere og norske Syria-farere?

- Det er denne typen forbindelser vi blant annet vil undersøke, sier Bernsen.


Lik oss og få flere nyheter fra hovedstaden!

HTML EMBED
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.