RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil skape eldorado for unge på Holmlia


Landskapsarkitekt Morten Evensrud, selv bosatt på Holmlia, har tegnet sine ambisjoner for barn og unge i Lusetjerndalen. I forrige uke ble de presentert på et folkemøte på Holmlia bibliotek.
Landskapsarkitekt Morten Evensrud, selv bosatt på Holmlia, har tegnet sine ambisjoner for barn og unge i Lusetjerndalen. I forrige uke ble de presentert på et folkemøte på Holmlia bibliotek.
En park med scene, klatrestativ og danseplass. Det er hva de unge på Holmlia kan få dersom parkprosjektet Press Play realiseres.

HOLMLIA: Sletta i Lusetjern-dalen er en av mange grønne pletter på Holmlia. I framtiden vil området kanskje bestå av det initiativtakerne ønsker skal bli Oslos kuleste lekeplass.

Men da trengs det penger.

 
 

Alternativ, røff lekeplass

Helt siden han fikk ideen om aktivitetsparken våren 2009, har Holmlia-beboer og landskapsarkitekt i Grindaker as Landskapsarkitekter, Morten Evensrud, jobbet for å få i stand et område hvor bydelens ungdom kan boltre seg.

– Parken skal være en røff lekeplass som kan tilby alternativer til organiserte og voksenstyrte aktiviteter som fotball og basketball, sier Evensen.

Planene ble presentert på et folkemøte på Holmlia bibliotek i forrige uke, der flere fikk fortelle om sine vyer for Holmlias fremtid.

For omtrent ett år siden ble elevene fra Lusetjern, Rosenholm, Hallagerbakken og Holmlia skole inkludert i planleggingen av parken.

Blant annet ønsket mange en plass hvor man kan danse.

– Flere av jentene ønsket å ha mulighet til å danse. Derfor er planen at parken skal ha en tilkoblingsstasjon for Ipod, slik at det blir mulig å spille av musikk som man kan danse til.

Mangler to millioner

– Skissene er så å si ferdige. Først og fremst gjenstår finansiering, deretter formaliteter som godkjennelse fra grunneier og etater, sier Evensrud.

Prosjektet har fått bevilget penger fra Oslo kommune gjennom Oslo Sør-satsingen. Det er imidlertid ikke nok.

– Vi mangler et par millioner kroner, og har søkt en rekke fond om støtte. De fleste er positive, men ønsker mer konkret informasjon før de bestemmer seg.

Positiv bydelsleder

Evensrud presenterte aktivitetsparken på et møte om Holmlias møtesteder og planhistorie i regi av Holmlia bibliotek.

Blant tilhørerne var den kommende lederen for bydelsutvalget i Bydel Søndre Nordstrand, Shahbaz Tariq (Ap). Han synes prosjektet ser veldig interessant ut.

– Jeg vil følge opp prosjektet når jeg tar over som leder for bydelsutvalget, sier Tariq, som mener parken vil være svært positiv for utemiljøet på Holmlia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere