RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil skape en grønn lunge uten biler


Elias (6), Milja Sofie (4 1/2), Anneli (6) og Norah (2) drømmer om en skolevei med færre biler, og en park med morsomme leker på friområdet i Kåres vei, langs t-banelinja bak i bildet. Eirik Hagen (bak), Irene Hussmann og Torunn Strømme i Kåres – og Håvalds vei velforening har planene klare.
Elias (6), Milja Sofie (4 1/2), Anneli (6) og Norah (2) drømmer om en skolevei med færre biler, og en park med morsomme leker på friområdet i Kåres vei, langs t-banelinja bak i bildet. Eirik Hagen (bak), Irene Hussmann og Torunn Strømme i Kåres – og Håvalds vei velforening har planene klare. Foto: Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Kåre- og Håvalds vei velforening foreslår å lage en friluftspark for nærmiljøet, og mener stenging av veien er nødvendig.

KARLSRUD: Forslaget om å stenge Kåres- og Håvalds vei for gjennomkjøring utredes på nytt. Bymiljøetaten foreslår en permanent bom der de to veiene møtes, og en snuplass på hver side, blant annet for å trygge ferdselen for gående.

Planlegger friluftspark

Beboere har jobbet for stenging siden veien ble gjenåpnet i 2001. Nå er det dannet en velforening i veien, som lanserer store planer for hvordan området kan bli, uten biler.

– Vi ønsker oss en grønn lunge. Formålet vårt er å få etablert en friluftspark. Det er noe som mangler i dette området. Det er ingen offentlige lekeplasser. Da må vi til Ekeberg eller Østensjøvannet. Barna våre har ingen felles steder de kan møtes og bli kjent. En friluftspark her vil komme hele strøket, ikke bare denne veien, til gode, sier nestleder Torunn Strømme i Kåres- og Håvalds vei velforening, som ble dannet i vår.

Området de snakker om er den gamle Kåres vei barnepark, som ble jevnet med jorden for to år siden i forbindelse med oppgraderingen av Lambertseterbanen. I dag ligger området, som er om lag 60 ganger 15 meter, brakk.

PARK: Her lå Kåres vei barnepark, som ble fjernet ved oppgrader-ingen av Lambertseterbanen. Nå vil velet anlegge friluftspark her.

– Veien må stenges

– Det kan bli en park for alle, fra lekeplass og ballbane til et sted man kan sitte på en benk, sier Strømme.
Trafikksikring er også en viktig sak for velforeningen.

– Vi vil trygge barnas skolevei. I dag er gjennomkjøringen stor, og farten høy. Veien er smal og mangler fortau. Det er ikke snakk om at vi slipper ut barna her alene, enten det er for å gå til skolen eller møte venner, sier Strømme.

– Man kan ikke gå her uten frykt for å bli påkjørt, sier Irene Hussmann.

Datteren Anneli (6) er enig:
– Jeg er veldig redd for å bli kjørt på når vi går eller sykler.

Bydelsdirektør Per Morstad bekrefter at velforeningen er bedt om å utforme forslag til en friluftspark i Kåres vei.

– Vi synes ideen er veldig god, og vil jobbe videre med den, sier han.

Usikker på bomløsning

Forslaget om stenging av Kåres- og Håvalds vei fikk støtte i bydelsutvalget fjor høst. Beboere i tilliggende gater har protestert mot stenging, fordi de mener det vil øke trafikkbelastningen på veier som Steingrims vei og Østerliveien.

Om Bymiljøetatens nye stengingsforslag er det beste, er bydelsdirektøren noe usikker på.

– Vi vil se om det finnes andre og enklere bomløsninger, eller om en miljøgateløsning kan fungere. Jeg mener etablering av park kan skje uavhengig av valget av stengeløsning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere