Vil skape Holmlia-historie på Kolbotn

Jonathan Bjørnland fra Holmlia lager stor fest i sitt nye nabolag og inviterer alle til partyet.

Jonathan Bjørnland fra Holmlia lager stor fest i sitt nye nabolag og inviterer alle til partyet. Foto: FOTO: PROMO

Med artister i verdensklasse, nasjonale rappere og locale ungdomsproblemer i fokus inviterer Jonathan Bjørland alle fra Homlia til konsert på Kolben kulturhus.

Torbjørn og Helfner opptrer. Foto: FOTO: PROMO

Noman Mubashir Foto: FOTO: PROMO

Omer Bhatti kommer. Foto: FOTO: PROMO

KOLBOTN: Det har vært episoder med sammenstøt mellom Kolbotn og Holmlia tidligere. Konserten har ikke noe spesifikt formål til et samfunnsproblem men selve opplegget kan resultere i å styrke samholdet blant ungdommene fra de forskjellige bostedene. Konsertens konsept heter «Victory», er rusfritt men arrangerer etterfest på utestedet Living Room på Nationaltheateret.

Del på Facebook

Blant de oppmøtte artistene finner du Noman Mubashir (NRK) som konfransier, Jesse Jones, Omer Bhatti (O-Bee), dansecrewet Quick, Torbjørn og Helfner, Rexirex, og Wisnu Adhi (Idol).

– Fredag den 06. mai 2011 kommer til å bli en dag som kommer til å gli rett inn i Kolbotns historiebøker. Det er sjeldent å se noen av Skandinavias beste entertainere på sitt beste underet tak og på en scene.

Generalisering

– Jeg bor selv på Kolbotn men er oppvokst på Holmlia. Jeg har hørt fra folk jeg ikke vil gi navngi at man ikke ønsker ungdommer fra Holmlia til Kolbotn, men jeg har en god tro på arrangementet og har opplevd Holmlia som fantastisk og det beste stedet å bo. Alle er jo ikke like selv om det har vært noen ungdom som har trigget opp til uenigheter tidligere, men sånn vil det alltid være i ungdomsmiljøer uansett i hvilken retning man beveger seg i.forteller den unge entusiasten. Selv opplever han en generalisering av Holmlia og sier at han til tider merker skepsis.

Jonathan liker ikke å bruke ordet rasisme, det går mer ut på fremmedfrykt eller noe man bare ikke er vant til ifølge ham. - Dette gjelder etniske nordmenn like mye som minoriteter, jeg er selv er adoptert fra Iran og har opplevd begge sider av saken, uttaler han.

– Vi har mange voksne, ungdomsarbeidere og gode forbilder til stede på selve arrangementet, og dette lover en trygg og opplevelsesrik kveld for de besøkende, fastslår den unge arrangøren. Arrangementet har fått mye lokalstøtte.

Initiativ

– Vi trenger flere av disse type arrangementer, vi trenger foresatte til å tak i ungdomsproblemene på en annen måte. Foreldrene mine gav meg en god oppdragelse, uten dem vet gud hvor jeg hadde vært, forteller Jonathan. Han forklarer at han vært har gjennom mye som ungdom og forstår frustrasjonen til ungdom.

– Jeg hadde blant annet dansing til å bruke energien min på, men ikke alle har en så sterk lidenskap som jeg hadde. Ungdommen er ofte forvirra, jeg har vært det selv, forteller han. Jonathan driver og er gründer av danseskolen Moonwalker, som trolig tok rekord med påmeldinger til et startsemesteret da hele 1498 barn og ungdommer ønsket å begynne på danseskolen. Han er kjent som en av Norges dyktigste Michael Jackson imitatorer, og har vært ofte å se på TV og i andre medier etter Michael Jackson’s bortgang i juni 2009.

Denne gangen drar han deg med inn i Kolben kulturhus på Kolbotn hvor du vill få oppleve noe du neppe har opplevd tidligere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.