*Nettavisen* Nyheter.

Vil skape liv på Linderud gård

F.v. bydelsdirektør i Bydel Bjerke Kari-Anne Mathisen, senterleder på Linderud senter Irene Karstad, byantikvar Janne Wilberg, museumskonservator Kari Greve og byråd for byutvikling Bård Folke Fredriksen m.fl var tilstede på gården mandag. Foto: FOTO: Vemund Sveen Finstad

Flere aktører går nå sammen for å skape nytt liv på den kulturhistoriske perlen Linderud gård.

LINDERUD: Hvordan tjener man penger på en nær 300 år gammel gård, uten å ofre ærverdigheten den representerer? Flere kloke hoder samlet seg mandag for å diskutere hvordan Linderud gård kan løftes frem og bli Groruddalens «Kongeparken».

Krise med ekstrautgifter

Kari Greve, som er konservator ved Nasjonalmuseet, bor selv i en del av den ellers ubebodde herregården. Hun forteller at løpende vedlikehold av gården og barokkhagen rundt så vidt dekkes av eksisterende budsjetter.

–Samlet har vi ca. 1,2 millioner i driftsbudsjettet, men skjer det noe spesielt, som krever ekstrautgifter, er det krise, sier hun.

Byråd for byutvikling, Bård Folke Fredriksen (H), var tilstede for å representere Oslo kommunes vilje til å bidra i konserveringen av gården.

Må samarbeid til

– Jeg mener det er underkommunisert hvor fantastisk dette stedet er, sier han.

Folke Fredriksen, som også fungerer som kommunal koordinator i forhold til Groruddalssatsingen, forteller at han er opptatt av å bygge opp under det genuine som ligger i Groruddalen.

– Vi er opptatt av å løfte frem Linderud gård som det fantastiske kulturminnet det er, men skal vi få til noe må det samarbeid til, sier han.

Og samarbeid var akkurat det møtet handlet om.

Kommersielle muligheter

Til stede var også senterleder på Linderud senter Irene Karstad.

Senteret er nærmeste nabo til gården, og Karstad ser gjerne at området blir tilrettelagt for kulturopplevelser.

– Selv om jeg er senterleder så synes jeg det er litt trist at det er så mange som lever livet sitt inne på senteret, sier hun. Karstad ser gjerne at det settes opp en permanent scene på stedet.

– Jeg tror mange ville ønske å få seg en kulturopplevelse av å bevege seg rundt her, sier hun.

Også byantikvar Janne Wilberg var klar på at det må sees på kommersielle muligheter for å løfte Linderud gård.

– Man må investere for å få noe tilbake, sier hun.

Har du ideer til hva som kan bli av Linderud gård? Foreslå i kommentarfeltet!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag