RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forbi Alfaset gravlund dundrer tungtrafikken, og trafikkmengden vil øke etter veiutbyggingen. Balwinder Kaur (SV) oppfordrer folk til å engasjere seg for støyskjerming.
Forbi Alfaset gravlund dundrer tungtrafikken, og trafikkmengden vil øke etter veiutbyggingen. Balwinder Kaur (SV) oppfordrer folk til å engasjere seg for støyskjerming.

Vil skjerme gravlunden

Nedre Kalbakkvei kan bli firefelts vei før støyskjerming mot Alfaset gravlund er på plass.

ALFASET: En gravlund skal være en plass til ro og ettertanke, ikke en trafikkøy blant tungtrafikk, sier bystyremedlem Balwinder Kaur (SV).

Men det er nettopp det gravlunden er i ferd med å bli. I dag passerer 17 500 kjøretøy i døgnet, hvorav tungtrafikkandelen er på 19 prosent. Beregninger viser at en utvidelse til firefelts vei vil føre til 40 prosent trafikkøkning de neste 20 årene.

Krav om støyskjerm først

Da bystyret behandlet reguleringsplanen sist uke, hadde byrådet innstilt på at støyskjerming mot gravlunden kunne oppføres. Men de hadde ikke satt krav om dette før det nye veianlegget ble tatt i bruk. SV fikk imidlertid med seg flertallet i bystyret på kravet, selv om Høyre gikk imot.

Likevel kan det se ut som om Fylkesmannen og vegvesenet ikke ønsker å følge opp bystyret, sier Kaur oppgitt.

Hun peker på at støynivået på gravlunden allerede er stort, og at det ikke bør bli verre. Statens vegvesen mener imidlertid at gravlunden allerede er så støyutsatt at det ikke kan defineres som stille område.

De får støtte av fylkesmannens miljøvernavdeling: "Det eksisterende støynivået er for høyt til at den kan defineres som viktig å bevare som "stille", skriver de i merknad til saken.

Jeg forstår ikke denne tenkemåten. Tanken bak alle vedtak er at de skal gi positive konsekvenser. Hvorfor forandre noe til det verre? spør Kaur.

Samle tankene

Hun understreker at gravlunden skal være et sted hvor sørgende kan komme og samle tankene når de besøker sine kjære.

Det er viktig å få tid og ro for seg selv for å bearbeide sorgen. Da skal man ikke bli forstyrret og sjenert av støy. Det er uholdbart, sier hun.

Selv har hun ikke noe personlig forhold til kristne gravlunder, men mener det er viktig å stå på for de som har valgt henne.

Jeg synes lokalbefolkningen også bør engasjere seg i dette. Hva er vitsen med en støyskjerm som kommer lenge etter at veien er utbygd?

Statens vegvesen har beregnet 5 millioner i kostnad for støyskjermen. De mener effekten vil være for liten til å forsvare utgiftene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere