*Nettavisen* Nyheter.

Vil skyte Furuset til NM-semifinale

Nykommer i Forum: Christian Thygesen gleder seg til å komme i gang i Furuset-drakta. Den tidligere VIF-spilleren tror på en knallsesong for groruddølene.

Christian Thygesen er en av Furusets mange spennende forsterkninger før neste sesong. Og 24-åringen er optimistisk med tanke på framtida for groruddølene.

Furuset: Neste sesong tror jeg på en plass fra fjerde- til sjetteplass i serien, og det er helt klart realistisk å håpe på en semifinaleplass i sluttspillet, sier Christian Thygesen. Furuset imponerte da laget tok seg til sluttspillet forrige sesong, og etter sesongslutt har laget vært meget aktive på overgangsmarkedet. Fra Vålerenga har Thygesen og keeper Tommy Lund kommet, og i tillegg er det hentet inn både spennende norske unggutter og etablerte finner på høyt nivå. Thygesen er godt fornøyd med å ha kommet til Furuset, etter å ha spilt åtte sesonger på a-laget til Vålerenga.
Jeg hadde lyst på nye utfordringer. Siden Furuset satser veldig om dagen så ble jeg fristet til å dra hit. Har veldig lyst til å være med på å bygge opp noe her i Furuset, sier Thygesen som fortsatt bor et lite steinkast fra VIFs hjemmebane, Jordal Amfi.

Hater å tape

Løperen som fyller 25 år førstkommende mandag hadde en rekke tilbud å velge mellom før han valgte Furuset.
Det var mange klubber i eliteserien som var interesserte, men Furuset virket mest spennende og i tillegg kjente jeg mange av spillerne fra før. Jeg ville også gjerne fortsette å bo i Oslo.
Tror du det er noen muligheter for at Furuset kan bli et lag helt i toppen i framtida?

Ja, hvorfor ikke? Jeg har fått inntrykk av at det satses veldig, men det hadde selvsagt gjort seg med enda mer økonomisk støtte utenfra. Hadde vært moro å få klubben tilbake til gamle høyder, gliser Thygesen.
Selv har han en rekke gull å skilte med fra tida i Vålerenga. Det tror han kommer godt med hos sin nye klubb.
Når det gjelder vinnerkultur har jeg noe å bidra med. Jeg hater å tape, og jeg synes ikke det lenger skal være noe som heter "hederlige tap" i Furuset. Jeg er aldri fornøyd når laget taper, understreker nykommeren som gjerne også vil notere seg for mange poeng i Furuset-trøya.

Få med VIF-sympati

Thygesen kjenner godt til forholdet mellom VIF og Furuset, og han tror hatet er større fra Furusets side enn Vålerengas.
Det har nok mest å gjøre med at Furuset ikke har kjempet i toppen de siste årene. Jeg holder fortsatt med VIF i fotballsammenheng, men lover at jeg skal kjempe 100 prosent på isen for Furuset, fastslår iskrigeren.
Sammen med tidligere VIF-keeper Tommy Lund er han den eneste på laget som holder med "Enga" i fotball. Nå må han venne seg til Lillestrøm-prat i garderoben og LSK-inspirerte låter fra tribunen.
Ja, jeg er klar over at det er sånn. I garderoben blir det nok mange diskusjoner, men det er bare moro, gliser Furuset-nykommeren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag