Vil slåss for Utsikten

Arve Edvardsen i Nordstrand Høyre mener Utsikten kafé bør oppgraderes av kommunen, for å sikre videre drift.

Arve Edvardsen i Nordstrand Høyre mener Utsikten kafé bør oppgraderes av kommunen, for å sikre videre drift.

Nordstrand Høyre vil ikke sitte rolig og se Utsikten kafé bli lagt ned.

EKEBERG: Arve Edvardsen, leder i Nordstrand Høyre, sier partilaget har behandlet saken i sitt siste styremøte og vil engasjere seg for å sikre videre drift.

– Jeg har undersøkt en del rundt ansvarsforholdene etter at vi leste om problemene i Nordstrands Blad. Leietaker har ansvar for vedlikehold av bygningene, men det er Oslo kommune ved Friluftsetaten som har ansvaret for tomt og infrastruktur. Vi i Høyre ber derfor kommunen om å se på mulighetene for utbedringer, sier Edvardsen.

LES OGSÅ ØYNER NYTT HÅP

Vann og kloakk

– Det sier seg selv at det er problematisk å drive i henhold til krav fra Mattilsynet når kafeen ikke har innlagt vann og kloakk. Vi mener det bør gjøres en skikkelig jobb, slik at utedo erstattes med vannklosett og fasilitetene innendørs blir i henhold til moderne krav, enten vi snakker kummer på kjøkkenet eller avløp, sier Arve Edvardsen. Nordstrand Høyre mener Utsikten kafé er en viktig liten kulturinstitusjon i bydelen. Og at den har betydning for hele Oslo.

– Etter samtale med Grimstad i Mattilsynet vil det være en stor fordel å få innlagt vann/avløp. Jeg har også fått opplyst at det er råteskader blant annet i gulv. Vi tror det kan være mest hensiktsmessig å foreta en fullstendig rehabilitering av denne gamle bygningen. Legge inn vann/avløp, etablere personal-WC/vask adskilt fra produksjon, samt modernisere kjøkken med renholdsvennlige overflater og annet utstyr. Det er viktig å samtidig etablere moderne WC for gjester, sier Edvardsen.

Skulpturpark

Han antar at etablering av skulpturparken samt gondolbane med stor sannsynlighet vil øke tilstrømmingen til denne kafeen.

– Det er derfor viktig at den nå blir bygningsmessig tilrettelagt for forskriftsmessig kafédrift. Som eier/utleier har Oslo kommune ved Friluftsetaten et klart ansvar her. Nordstrand Høyre har ingen oppfatning om hvem som skal drive/leie kafeen. Det viktigste er at tilbudet blir opprettholdt, avslutter Arve Edvardsen.

Viktig historie

Varaordfører Aud Kvalbein (KrF) følger utviklingen rundt Utsikten kafé med interesse. Hun har vært her mange ganger selv, med og uten barn.

– Møtesteder er en viktig del av arealplanleggingen i Oslo. Utsikten er en tradisjonsrik og viktig møteplass for folk i nærområdet og for folk fra hele byen. Bare se hvor mange biler det står utenfor, sier Kvalbein.

Som ikke kan love at hun vil engasjere seg politisk før hun vet mer om ansvarsforhold og hva som eventuelt må til for å sikre videre drift.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Nyheter

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag