RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil stanse beboerparkeringen


Høyre-politikerne i Frogner bydelsutvalg gikk forrige uke inn for å oppheve beboerparkeringsordningen.
Høyre-politikerne i Frogner bydelsutvalg gikk forrige uke inn for å oppheve beboerparkeringsordningen.
Flertallet av politikerne i Bydel Frogner ønsker å avslutte prøveordningen med beboerparkering snarest mulig.

FROGNER: Politikerne i Bydel Frogner er uenige om hvor godt eller dårlig ordningen med beboerparkering fungerer. Høyre som har flertall, vil anmode byrådsavdelingen og samferdelsetaten om å avslutte prosjektet i løpet av mai. Ap. SV, Venstre og FrP mener derimot det er viktig ikke å oppgi prøveprosjektet som en følge av negative reaksjoner som er kommet frem.

Bjarne Ødegaard er leder i BU. Han mener det har kommet så mange negative kommentarer til ordningen, ikke minst gjennom Lokalavisen Frogner, at han mener det er riktig å avslutte prosjektet så snart som mulig. Mens de andre partiene altså mener ordningen bør få fortsette. De mener beboerparkering nødvendigvis må innskrenke parkeringsmulighetene for andre grupper, ikke minst de som gjesteparkerer i området. At disse reagerer negativt mener de ikke gir grunn til å skrinlegge prosjektet.

Ber om en slutt

Men flertallet støtter altså BU-leder Bjarne Ødegaard. Han sier til Lokalavisen at prøveperioden er i ferd med å bli beboerparkeringens verste fiende. Han mener det er håpløst at bare en liten del av bydelen er omfattet av ordningen, og at det er blitt så mye problemer i randsonene.

Det er klart at Bystyret kan gjøre om på planene, dersom de manner seg opp. Ett vedtak, og så er denne ordningen lagt på is, sier han.

Vi ønsker altså en avslutning av ordningen allerede i mai. Da har vi en lang nok periode bak oss til å evaluere i ro og mak. Da har vi høstet erfaringer med en snørik vinter og med sommermåneder. Dersom konklusjonen er positiv til beboerparkering, så mener jeg området må utvides vesentlig. Hvis konklusjonen er negativ, så har vi begrenset ulempene, sier Ødegaard. Selv vil han vær forsiktig med å trekke konklusjoner rundt hva han selv kommer til å mene til slutt. Men han er klar på hva han mener om ordningen slik den er blitt nå. Dette fungerer ikke!

Løpende vurdering

Vi har fått inn en rekke henvendelser, både positive og negative. Prøveprosjektet skal evalueres fortløpende gjennom hele forsøksperioden. Dette har vært bestemt siden starten, og har ingen direkte sammenheng med de negative tilbakemeldingene vi har fått, sier Lars Røvig, rådgiver i byrådsavdelingen for miljø- og samferdsel.

Han forteller at den første evalueringen er lagt til månedsskiftet mars-april.- Men dersom det skal foretas endringer i organiseringen av ordningen må dette vedtas i bystyret, slår han fast.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere