*Nettavisen* Nyheter.

Vil starte medieskole i Tanzania

Irene Dundas Nilsen-Moe fra St.Hanshaugen vil starte medie-utdanning for lokalbefolkningen i Tanzania.

De tre siste årene har frilans-editoren Irene Dundas Nilsen-Moe tilbragt godt over et år i Tanzania. Der har hun blant bistått Kirkens Nødhjelp med å lage dokumentaren A Golden Opportunity? som viste hvordan Tanzania ikke tjener på gullgruve-virksomhet i eget land.
Nå ønsker hun å gi lokalbefolkningen muligheten til å kunne jobbe i mediene.

Studerer utenlands

I et brev til Norsk Kulturråd skriver Nilsen-Moe blant annet følgende:
"Media er en voksende industri i Tanzania. Det finnes mange mediebedrifter, men ikke nok kunnskap. Mange tanzaniere studerer utenlands, men opplever at de ikke får videreutviklet seg når de kommer tilbake til hjemlandet.
Det er også veldig få tanzaniere som er privilegert nok til å kunne studere utenlands. Mangelen på et lokalt utdanningstilbud innenfor media betyr også at en karriere innenfor mediene i mye større grad er tilgjengelig for tanzaniere, som står høyere i det sosiala hierarkiet. "

Realistisk

Nilsen-Moe ønsker å invitere erfarne og profesjonelle mediefolk til Tanzania, der de vil lære opp lokale talenter innenfor sitt spesialområde. Nilsen-Moe skriver at hennes erfaring tilsier at det er realistisk å forvente god respons fra kvalifiserte mediefolk i Norge.
På utstyrssiden vil hun kontakte store selskaper som Sony og Apple. Hun håper at disse selskapene vil finne det interessant å bidra med utstyr, og legger vekt på at vi er inne i en tid hvor det legges stor vekt på markedsaktørers ansvar og Afrikas utvikling.

Frivillig

Utviklingsprosjektet er frivillig, som vil si at hverken Nilsen-Moe eller hennes enkeltmannsforetak Dundasfilm vil ta utbytte av eventuelle inntekter. I juni i år søkte hun om økonomisk støtte på knappe300. 000 kroner fra Norsk Kulturråd. Går alt etter planen vil oppstarten finne sted allerede i oktober.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.