*Nettavisen* Nyheter.

Vil stenge Plantasjen

Kan bli stengt: Søknad om bruksendring mangler. Det kan i verste fall føre til stenging av Plantasjen. Foto: Arkivfoto

Plan- og bygningsetaten har bedt om opphør av bruk for Plantasjen på Vinderen.

VINDEREN: Da R.O.O.M flyttet ut av lokalene, flyttet Plantasjen inn. Ansvarlig for leieforholdet er sameiet Hippodromen som tidligere Se og Hør-redaktør Knut Haavik med familie er innehaver av.

Nabolaget klaget over at trafikkbelastningen i området hadde økt med den nye virksomheten og at det ikke var varslet og søkt om bruksendring for lokalene. Dette mente sameiet ved Knut Haavik skulle være unødvendig, i og med at vareutvalget stort sett var det samme.

Nå har imidlertid PBE gitt naboene rett og igjen påpekt at plantesalg er søknadspliktig bruksendring. I og med at det ikke er kommet noen søknad, så er dagens bruk ulovlig og PBE har satt en frist til 2. mars for opphør av virksomheten. Dersom dette ikke blir etterkommet er det fastsatt en tvangsmulkt på 20 000 kroner.

PBE åpner for at det fremdeles kan søkes om å få forholdet godkjent i ettertid og vil vurdere gjennomføring av pålegg utsatt under en eventuell søknadsbehandling. Det er også mulig å klage på vedtaket om opphør. Klagefristen er satt til andre halvdel av februar.

Les også:

Ulovlig oppført tilbygg

- Jeg er svensk

Rivningstruet på Vinderen

Rive eller ikke rive

Haavik vant over kommunen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.