*Nettavisen* Nyheter.

Vil stille egen partiliste

Etter at Arbeiderpartiet sa ja til Nyland syd, vil Groruddalen Miljøforum stille en egen protestliste til neste kommunevalg. Alna Ap advarer mot lista.

Etter å ha sagt nei til Nyland syd da saken var oppe i byutviklingskomiteen, snudde Arbeiderpartiet i bystyret og sørget for flertall for ny terminal. Ifølge NRK Østlandssendingen reagerer Groruddalen Miljøforum sterkt på at bystyrepolitikerne i Ap går mot sine egne lokalpolitikere. Så sterkt at leder Magnar Halse vil samle underskrifter til egen valgliste ved neste kommunevalg.

- Bystyregruppa til Arbeiderpartiet har overkjørt lokallagene i Groruddalen nok en gang, sier Magnar Halse til NRK Østlandssendingen.

Han lar seg ikke imponere av at Ap satte strenge miljøkrav bak sitt ja og forsikret at utbyggingen totalt sett er miljøvennlig fordi mer gods går over fra vei til bane.

- Vi kommer til å samle alle miljøkreftene i Groruddalen og alle som går mot Nyland syd, deriblant alle lokallagene til Ap i Groruddalen, sier Halse.

Advarer mot lista

Men en egen groruddalsliste får ifølge NRK Østlandssendingen ingen umiddelbar støtte i Alna Ap. Lokallagets leder, Olav Tønsberg, har kritisert bystyrepolitkerne etter deres ja til Nyland syd, men han støtter ikke Magnar Halses protestliste av den grunn.

- En slik liste vil være mer til skade enn gavn for miljøarbeidet i Groruddalen, sier Tønsberg til NRK Østlandssendingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.