RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

OBSERVERTE: Atle Carlsen (t.v.) i Ekeberg skoles FAU, trafikkgruppen, inviterte Odd Einar Dørum (V) til å observere trafikksituasjonen ved Ekeberg skole tirsdag morgen.
OBSERVERTE: Atle Carlsen (t.v.) i Ekeberg skoles FAU, trafikkgruppen, inviterte Odd Einar Dørum (V) til å observere trafikksituasjonen ved Ekeberg skole tirsdag morgen. Foto: Alle foto: Kristin Trosvik

Vil stoppe busskaos ved Ekeberg skole

I fjor ble tre skolejenter påkjørt ved Ekeberg skole. Ulykken fikk ikke tragisk utfall, men foreldre frykter hele tiden for nye ulykker.

EKEBERG/SIMENSBRÅTEN: Nær 700 barn skal til og fra Ekeberg skole hver dag. Disse barna møter en rekke trafikale utfordringer.

– Trafikksituasjonen ved Ekeberg skole er svært uoversiktlig og vi foreldre er oppriktig bekymret for sikkerheten til barna våre, sier Atle Carlsen i FAUs trafikkgruppe.

Det går tett trafikk forbi skolen, også større kjøretøy i forbindelse med arbeider der. Foran skolen er det en stor parkeringsplass for personalet.

Her stopper også mange foreldre som kjører barna til skolen. I tillegg ligger endeholdeplassen for bussrute 34 og 23 rett ved skolen. I rushtiden kjører det busser inn og ut av holdeplassen hele 28 ganger i timen.

– I fjor hadde vi en ulykke der tre skolejenter ble påkjørt av bussen. Heldigvis slapp de unna med noen skrammer, det kunne fort gått veldig mye verre, sier Carlsen.

Slike hendelser har gjort at FAU har engasjert seg sterkt gjennom trafikkaksjoner, informasjon til foreldre, utdeling av refleksvester og samarbeid med lokalt politi og skoleledelsen.

LES OGSÅ: Fem anmeldt etter Aksjon skolestart

– Åpenbart kaotisk

Tirsdag morgen var venstrepolitiker og tidligere samferdselsminister Odd Einar Dørum på plass utenfor Ekeberg skole sammen med rektor Tom Wittenberg og foreldre som deltar i trafikkaksjonen denne uken.

– Jeg har også tidligere engasjert meg i slike saker, som ved Tonsenhagen skole, sier Dørum og legger til at der førte et bredt engasjement fra foreldre, skole og politikere til at det ble satt opp et sikkerhetsgjerde.

Venstrepolitikeren er ikke i tvil om at situasjonen ved Ekeberg skole også krever tiltak.

– Det er åpenbart et kaotisk trafikkbilde. Ikke minst på grunn av denne endeholdeplassen. Jeg kommer til å engasjere meg for å få holdeplassen flyttet. Så får fagfolk finne en løsning som ivaretar alle behov, sier Dørum.

LES FLERE TRAFIKKSAKER FRA OSLO HER

Dette ønsker FAU

FAU har anmodet Bymiljøetaten om å flytte endeholdeplassen bort fra Simensbråten. I tillegg ber de etaten om å iverksette tiltak som kan øke sikkerheten for skolebarna.

FAU foreslår:

1) Trafikksignal ved fotgjengerfeltet. 2) Bedre belysning av området i svingen Vårveien – Stamhusveien. 3) Lysvarsling med «Kjør sakte – skolevei» og 4) fartsregulering i Vårveien og Stamhusveien. De mener 30 km/t fartsregulering i Stamhusveien må starte tidligere enn i dag.

– FAU er ikke fagpersoner på trafikksikkerhet og overlater til etaten å finne de virkemidler som har best effekt. Vår oppgave er å kommunisere at vi som foreldre er bekymret for sikkerheten langs skoleveien og at vi forventer at ansvarlige myndigheter iverksetter de tiltak som er nødvendig, sier Atle Carlsen på vegne av FAU.

LES OGSÅ:

Aksjon skolestart i gang

Mange gir blaffen i å sikre barna: Pappa Einar er unntaket

Slik skal Solveien stenges

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere