Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil stoppe Selvaags hovedkontor

Slik tenker arkitektene seg Selvaags nye kontorområde sett fra Ullernchausseen. Skisse: Narud, Stokke, Wiig og Planleggere AS
Slik tenker arkitektene seg Selvaags nye kontorområde sett fra Ullernchausseen. Skisse: Narud, Stokke, Wiig og Planleggere AS
Leder av byutviklingskomiteen i rådhuset, Ola Elvestuen (V), vil foreslå ny reguleringsplan for området i Silurveien, hvor Selvaag planlegger nytt hovedkontor.

Store endringer i området siden 1978 med hensyn til blant annet boligbebyggelse, krever ny reguleringsplant, mener Ola Elvestuen (V). Foto: Vidar Bakken

ULLERN: Saken om Selvaag skal få dispensasjon fra gjeldende reguleringsplan for å få oppført et stort kontorkompleks, skal opp i byutviklingskomiteen i neste uke. Her vil avgjørelsen falle.

Gått ut på dato

Vi vil fremme et forslag som innebærer at hele området må ses på som helhet på nytt. Den gamle reguleringen for industriområde fra 1978 er gått ut på dato. Vi vil ikke gi dispensasjon fra denne reguleringen. I dette området har det skjedd store endringer siden 1978 og det må vi ta hensyn til, sier Elvestuen.

Området må få en ny reguleringsplan og det er det vi kommer til å foreslå. Blir forslaget vedtatt, vil effekten bli det samme som et bygge- og deleforbud.

På høyde med kirkespiret

Ullern Avis Akersposten skrev i april 2007 om naboenes protester mot å få et kontorkompleks på 29 000 kvadratmeter foran seg med en høyblokk på 6 etasjer, med store etasjehøyder.

Kontorkomplekset vil eventuelt komme langs Ullernchausseen vis a vis Ullern kirke. Høyeste punkt på høyblokken vil være på høyde med toppen av kirkespiret.

Fra industri til kontor

Etter at saken har vært hos Fylkesmannen, kreves det at det må gis dispensasjon fra reguleringsformål industri til kontor. Det vil vi som sagt ikke godta. Vi er heller ikke fornøyd med at dette kontorkomplekset trafikkmessig henvender seg til Ring 3 og i liten grad til kollektivsystemet, sier Elvestuen.

Et samlet bydelsutvalg i Bydel Ullern har tidligere frarådet utbyggingen i Silurveien.

I forrige runde i byutviklingskomiteen gikk Venstre og SV imot dispensasjoner fra dagens reguleringsplan. Nå håper jeg at Høyre og Arbeiderpartiet ser nødvendigheten av en ny reguleringsplan for området, sier Elvestuen.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!