*Nettavisen* Nyheter.

Vil stoppe snøkanoner

Solemskog-beboere frykter støy og trafikkproblemer. På tide at noen hører på oss som blir mest berørt av snøkanonene, sier motaksjonistene.

Solemskogen/Kjelsås: Kjelsås Idrettslag ved langrennsgruppen er initiativtaker til et kunstsnøprosjekt i Lillomarka. Laget foreslår at snøkanoner blir plassert på Bueskytterbanen i Solemskogen. Kanonene skal sørge for produksjon av nok snø til langrennsløyper - fra de første kuldegradene kommer til høsten og over til neste års vår. Kunstsnøløypene er planlagt å strekke seg fra Solemskogen og over mot Grorud og Ammerud, og prosjektet har blitt presentert i media som "Norges lengste kunstsnøløype".

Ingenting avgjort


Nå er beboerne på Solemskogen lei av å lese om hvor lykkelige alle skal bli av det nye snøparadiset, og har startet en motaksjon.
Idrettslaget med tidligere langrennsutøver Trude Dybendahl Hartz i spissen, er ute i media og forteller at "nå kan ingenting stoppe prosjektet". Realiteten er at kunstsnøprosjektet foreløpig kun ligger til utredning hos en prosjektgruppe, med representanter fra blant annet Friluftsetaten, Kjelsås IL og Friluftsrådet. Gruppen har mandat til å utrede eventuelle snøproduksjonsanlegg for skialternativer ved enten Langsetløkka, eller ved Linderudkollen og området rundt. Forslaget gruppen kommer frem til skal ut på høring til berørte parter. Da oppleves det som provoserende at saken blir fremstilt som oppe og avgjort i forskjellige medier, sier noen av motaksjonistene, Merete Pettersen, Liv Kirkemo og Nina Bang.

Støy og trafikkproblemer

Aksjonsgruppen frykter blant annet støy og trafikkproblemer, som følge av kunstsnøprosjektet.
Idrettslaget vil ha snøkanoene plassert på Bueskytterbanen. Av de nærmeste naboene til banen - i alt 33 personer - har alle utenom én skrevet under på et protestskriv mot kanonene. Kanonene støyer. I tillegg foreslår idrettslaget at snøkanonene skal få vann fra idylliske Setertjern. Det gjør oss bekymret. Setertjern ligger blant annet i nedslagsfeltet til Maridalsvannet, og er i dag vernet for all fisking, bading og opphold i nærheten av tjernet, sier Solemskogbeboerne.
I tillegg er ikke aksjonsgruppen i tvil om at en kunstsnøløype vil forårsake store trafikkproblemer på Solemskogen.
Allerede nå, på vanlige utfartslørdager og søndager, opplever vi store parkeringsproblemer. Småveiene i nærområdet blir tilstoppet av parkerte biler, og skaper farlige trafikksituasjoner. Det er vel ingen tvil om at kunstsnøprosjektet vil forringe vårt nærmiljø, og vi aksepterer det ikke, sier motaksjonistene.

Marka ligger ikke brakk

Pettersen, Kirkemo og Bang understreker at Lillomarka skal være et sted for alle, og ikke bare langrennsentusiaster.
Lillomarka er et populært utfartssted for hele byen. Sommer, høst, vinter og vår, med og uten snø, med folk som liker å gå tur på beina, med hunden, med barnevogn og syklister. Som nærmeste naboer til marka har vi, i motsetning til hva Kjelsås Langrenn og Dybendahl Hartz har fortalt til media, ikke inntrykk av at marka ligger "brakk" store deler av året, sier de engasjerte Solemskog-beboerne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.