RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil stoppe trafikkanarki


Bergjlot Dale går daglig tur med hunden Leon ved Manglerud skole og Manglerud hallen. Hun mener det kjøres både fort og frekt på området, og savner en helhetlig plan for trafikk og parkering.
Bergjlot Dale går daglig tur med hunden Leon ved Manglerud skole og Manglerud hallen. Hun mener det kjøres både fort og frekt på området, og savner en helhetlig plan for trafikk og parkering.
Her er det massevis av unger dagen lang. Er det da godt nok at det er lov å kjøre over alt? spør Bergljot Dale.

MANGLERUD: Dale har bodd på Manglerud i 15 år. Hver dag går hun tur med hunden på området i Plogveien, hvor det kryr av barn og unge.

Her ligger ikke mindre enn to skoler, to barnehager, et ungdomshus, Manglerudhallen, svømmehall og idrettsbaner.

Nestenulykke

Dale reagerer kraftig på at det er fritt fram for bilister på et slikt område.

Dette er et trafikalt ingenmannsland. Ansvaret er fordelt på så mange instanser at ingen ser helheten. Det er veldig mangelfull skilting og biler overalt. De kjører fort, og barn kan være uoppmerksomme i trafikken, påpeker Dale.

Det toppet seg i høst, da hunden og to småskolebarn holdt på å bli påkjørt av en bil i full fart rundt en sving ved Manglerudhallen.

Jeg fulgte to vettskremte gutter hjem. Jeg følte at dette måtte jeg ta ansvar for, slik at det ikke skjer igjen, og med mer alvorlige utfall, sier Dale.

Hun har selv vært sosionom ved Sunnaas Rehablitiseringssenter, og har hjulpet mange familier som har fått barn skadet i trafikkulykker.

Uklart ansvar

Området har mange forskjellige eiere og leietakere, og dette gjør ansvarsforholdene uoversiktelige.

Direktør i Samferdselsetaten, Knut O. Gabestad, sier det er lite de kan gjøre med situasjonen.

Vi har nedsatt fart og fartsdempere i Plogveien, men selve området er privat, uttaler han.

Undervisningsbygg er eier av skolebyggene. I følge informasjonssjef Marit Thorsen er det en vanlig problemsstilling at trafikkansvar på skoleområder er fordelt mellom mange grunneiere.

På generelt grunnlag kan jeg si at grunneiere og skolene sammen må bli enige om hva som skal gjøres hvis trafikken på området oppfattes som et problem, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere