*Nettavisen* Nyheter.

Vil stoppe utbygging på Schous plass

Paal Haavorsen (Ap) (t.v.) og Ulf Granli (H) vil bevare Schous plass som en åpen park til befolkninga. FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN

Politikerne på Grünerløkka går inn for å stanse utbyggingen på Schous plass. Plassen var en gave til kommunen og bør bevares for allmennheten, mener de.

LØKKA: – Vi vil bevare parkene. Friaeraler er så viktig for folk, og særlig i tettbygde strøk, sier medlem av bydelsutvalget på Grünerløkka, Paal Haavorsen (Ap), og får støtte av Ulf Granli (H).

– Herr og fru Schou donerte Schous plass til Oslo kommune for over hundre år siden for etablering av torg på Grünerløkka, sier han, og påpeker at selv om torget ikke ble realisert er det viktig å bevare plassen for allmennheten.

Uteservering

Per i dag består tomta det er snakk om av et bygg ut mot Thorvald Meyers gate, samt en ledig tomt, som benyttes som delvis parkering og delvis for oppsatte brakker. I utgangspunktet ønsket bydelspolitikerne å rive det eksisterende bygget for å åpne plassen enda mer, men det viste seg vanskelig.

Nå har de fokus på tomta som står tom. Utbygger ønsker å bygge en boligblokk på tomta, men nå sier bydelsutvalget stopp.

– Vi lever i Oslos tettest bebygde strøk og da er det behov for parkene. Se bare på Sofienbergparken om sommeren, sier Haavorsen, som strekker seg langt for å bevare plassen til glede for folket.

– Arbeiderpartiet kan til og med gå med på at det blir etablert en uteservering her, smiler han, men legger til at saken er alvorlig.

– Tomta skulle aldri vært solgt. Og for en billig penge, jeg var så forbanna når det skjedde, sier han.

Agerbak-Jensens plass?

Bydelsutvalget er kun høringsinstans i saken, men både Haavorsen og Granli jobber nå mot sine respektive partier i bystyret og byrådet.

– Jeg skal legge fram saken for vårt byråd, det er jo tross alt et utrykket mål at vi skal ta vare på parkene, sier Granli, og legger til:

– Det vil være tragisk hvis det blir en enorm boligblokk her.

Paal Haavorsen mener byråd Merete Agerbak-Jensen her må kjenne sitt ansvar og bevare en tomt til allmennyttige formål. Og gjør hun det kan det jo være at det vanker en liten belønning fra lokalpolitikerne.

– Så lenge det ikke kommer et høyt bygg her kan vi gjerne døpe om plassen til Agerbak-Jensens plass, sier han.

– Hva med Granlis plass?, prøver Ulf Granli seg.

– Nei, et sted går grensa for oss også, smiler Haavorsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag