*Nettavisen* Nyheter.

Vil støtte de etterlatte

Ansatte og frivillige ved Røde Kors ressurssenter på Mortensrud har etablert en egen beredskapsgruppe som følge av jordskjelvet i Pakistan.

Mortensrud: I bydel Søndre Nordstrand bor det svært mange med opprinnelse fra Pakistan. Dette tar Røde Kors følgene av, og oppfordrer folk til å ta kontakt for hjelp og støtte i den vanskelige perioden.

Åpne dører

Tusenvis av mennesker fryktes døde etter jordskjelvet, hvor flere store boligblokker raste sammen i helgen. Flere landsbyer ble også rammet av katastrofen, og her er det fortsatt usikkert hvor mange som er døde eller skadet i ruinene.
- Flere familier i vårt distrikt kan være direkte berørt av katastrofen i Pakistan. Derfor er det viktig for oss i Røde Kors å kunne gi en hjelpende hånd. Vi jobber med å mobilisere frivillige som kan tre støttende til, og responsen har vært svært god, forteller Andreas Grønseth, som har ansvaret for å opprette beredskapsgruppen ved senteret. Han håper at både barn, ungdom og voksne oppsøker senteret i dagene som kommer.
- Vi har et klart mål om å være her for alle. Derfor håper vi at også de voksne kommer innom for en prat hvis de føler et behov. Vi er for å hjelpe, sier Grønseth til Nordstrands Blad. Mortensrud Røde Kors ressurssenter holder til ved Mortensrud gård, like ved siden av Senter Sør.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.