RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fungerer bra: Jan Bøhler mener kjernetid i barnehagene bør brukes til å gi foreldrene informasjon om både tannhelse og andre viktige helsetemaer.
Fungerer bra: Jan Bøhler mener kjernetid i barnehagene bør brukes til å gi foreldrene informasjon om både tannhelse og andre viktige helsetemaer.

Vil styrke gode tiltak

Jan Bøhler mener mye kan bli bedre ved å styrke tilbudene man har allerede i dag.

GRORUDDALEN: Helsepolitisk talsmann i Arbeiderpartiet, Jan Bøhler, har mye av de samme synspunktene som kommer frem. Han mener det er satt i gang tiltak, men at de må styrkes.

– Tiltak jeg mener er viktig angår helse i bred forstand. Når det gjelder opplæring i tannhygiene har helsestasjonene og barnehagene alle et ansvar, sier Bøhler.

Viktig kjernetid

Han mener ordningen med gratis kjernetid i barnehagene gir muligheter til bedre opplysning om tannhelse.

– For to år siden ble det mulig for foreldre som ikke har barn i barnehagen, å prøve ut 20 timer, gratis for barn i 4-5 årsalderen. Samtidig kan den av foreldrene som er med på dette få kurs ved siden av. Det kan være opplæring om kostholdet og da også tannhelse, sier han.

Alle har et ansvar

Bøhler mener også at skolene og skolehelsetjenesten må bli bedre.

– Man må ikke tenke på at det bare angår tannlegene. Skolehelsetjenesten er altfor lite utbygd. I Bydel Alna, er det tusen barn per årsverk, der helsesøster er innom noen timer i uken. Det burde være sånn at de er tilgjengelige hver dag, sier han.

Ap-politikeren fra Groruddalen mener også at foreldrene må engasjere seg mer i barnas helse.

– Det er viktig å få med foreldrene, ha temaer som omhandler nettop kosthold og tannhelse på foreldremøter, og at man gjør dette nærmest obligatorisk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere