RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil støyskjerme, mangler penger

Statens vegvesen har prosjekt for støyskjerming klappet og klart, men har ikke penger til å gjennomføre det.

VEITVET: Statens vegvesen publiserte i juli 2010 forprosjektet Støytiltak og estetisk opprustning langs Riksvei 4, Trondheimsveien ved Veitvet.

Prosjektet utdyper tre forskjellige alternativer for opprustning, og anbefaler det ene.

Det anbefalte alternativet går inn for gabionmur, det vil si steinmasser stablet for hånd innenfor en glassmur.

Estetisk

Alternativet er anslått å koste i underkant av 4,5 millinoer kroner å anlegge:

– En gabionmur vil gi en bra støyreduksjon strekningen sett under ett. Alternativet gir området et helhetlig, estetisk løft og vil kunne gi spennende og fleksible utearealer foran blokkene.

Bruk av slyngende gabionmur langs Rv 4 kombinert med vegetasjon, vil også gi trafikanten en positiv kjøreopplevelse. Alternativet er fleksibelt i den forstand at det på sikt kan etableres langs hele Trondheimsveien og kan følgelig være et identitetsskapende element for strekningen, bemerker prosjektleder i Statens vegvesen, Per Christian Stokke:

Støy

Han var tilstede på Veitvet senter onsdag denne uken, under Fokusuka på Veitvet, for å snakke med befolkningen om støyskjermingen.

Cornelia Midtlyng, i Statens Vegvesen bekrefter overfor Lokalavisen at støyskjermingen ikke har finansiering:

Miljø

– Prosjektet kommer inn under Oslo pakke 3. Her ligger det penger til prosjekter som ikke er så store at de har et navn, for å si det på den måten. Men det finnes en pott i Oslopakke 3, som heter Programområder. Denne skal finansiere prosjekter som går på blant annet gang- og sykkelveier, trafikksikkerhet og miljø. Støyskjerming i Trondheimsveien kommer åpenbart inn under dette, bekrefter Midtlyng.

Statens vegvesen som oppdragsgiver avventer nå Oslopakke 3 sekretariatet, som består av blant vegdirektøren, samferdselsbyråden i Oslo, fylkesordføreren i Akershus og jernbanedirektøren.

Ambisjonen er at sekretariatet skal ha fordelt pengene før sommeren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere