*Nettavisen* Nyheter.

Vil ta Oslo tilbake

FORTSETTER: Pressesjef for Øyafestivalen Jonas Prangerød forteller at Øyafestivalen fortsetter som planlagt. Foto: Arkivfoto: Hege Bjrørnsdatter Braaten

Kulturlivet i Oslo vil ta byen tilbake. I et felles opprop skriver de at forrige ukes hendelser ikke skal stoppe dem.

Klikk på bildet for å forstørre.

TA TILBAKE: Øyafestivalen er en mulighet for oslofolk til å ta Oslo tilbake. Foto: Arkivfoto: Hege Bjørnsdatter Braaten

MIDDELALDERPARKEN: «De siste dagene har vært tunge og uvirkelige. Våre tanker går til alle de som har mistet noen eller på annen måte vært berørt av tragedien i Oslo sentrum og på Utøya. Vi sender våre kondolanser og medfølelse til de som har det vanskeligst akkurat nå. Det er tid for sorg og ettertanke, og vi veit at mange trenger å bruke mye krefter på å bearbeide det som har hendt. Likevel er vi opptatt av at byen vår og landets innbyggere ikke skal la seg knekke av helgas hendelser. Oslos arrangørmiljø er samla enige om at dette ikke skal stoppe oss.», skriver de.

Bak oppropet står Øyafestivalen, Oslo Jazzfestival, Rockefeller/John Dee/Sentrum Scene, Melafestivalen, Studio, Live Nation, Vålerenga Fotball og Vålerenga mot rasisme, Oslo Kammermusikkfestival, Ultima Oslo Contemporary Music Festival og Atomic Soul.

Felles opplevelser

«Politi, regjering og publikum har alle uttrykt sterke ønsker om at Oslo skal være tilbake i normal gjenge, så snart som mulig. Sammen med Oslos befolkning og tilreisende ønsker vi å ta byen vår tilbake. Festivaler, konserter og andre kultur- og idrettsarrangementer skal være gode arenaer for felles opplevelser, samhold og positive inntrykk i en tung tid. Vi er glade for at fantastiske Norway Cup velger å gjennomføre årets fotballturnering.
Sammen håper vi at våre arrangementer kan virke lettende og som gode møteplasser i den nærmeste framtida. Vi ønsker å ta Oslo tilbake med det yrende kulturlivet byen er kjent for og en tydelig melding om at befolkningen ønsker å ta vare på hverandre.»

- Eneste riktige

I går bestemte Melafestivalen seg for å avlyse store deler av sitt arrangement, mens Norway Cup bestemte seg for å fullføre, selv om de endrer på åpningsshowet og at fotballspillerne skal bruke sørgebånd under kampene.

Øyafestivalen har bestemt seg for å gjennomføre årets arrangement i Middelalderparken som planlagt.
– Etter samtaler med politiet og kulturminister Anniken Huitfeldt er vi sikre på at det eneste riktige er at Øyafestivalen 2011 gjennomføres. Vi håper årets festival kan bidra til ytterligere samhold og gode opplevelser i fellesskap, i en tid som er preget av mørke og fortvilelse for oss alle, skriver de i en pressemelding.

Pressesjef Jonas Prangerød opplyser til dittOslo.no at det er foreløpig ikke kommet noen endringer i programmet til Øyafestivalen.
– Vi trenger litt tid før vi beslutter noe om vi ønsker en markering under festivalen. Det vil nok ta noen dager før vi bestemmer oss, skriver han i en e-post.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag