Gå til sidens hovedinnhold

Vil ta rotta på rottene

Ruter går til kamp mot rotteplagen på Haugerud med rottegift og skilter.

HAUGERUD: Bydel Alna har fått til en god dialog med Ruter for å løse rotteplagene ved Haugerud t-banestasjon.

Vi har anmodet om forebyggende og bekjempende tiltak, og vi har etterspurt skilt på stasjonen som forbyr mating av fugler. Det må gjøres forsøk på å få folk til å forstå at de ikke bør mate fuglene, sier helsekonsulent Tone Midtskogen i Bydel Alna.

Kjent problem

Midtskogen mener rotteplagene på Haugerud ikke er enkeltstående.

Dette er et kjent problem over hele Oslo. Rotter kan spre smittsomme sykdommer, og vi håper derfor å bli kvitt dem. Vi ønsker ikke å ha rotter, sier hun.

Vann- og avløpsetaten legger ut rottegift i kloakksystemet, og resten er opp til de som forvalter eiendommen.

I dette tilfellet er det Ruter som forvalter t-baneområdet på Haugerud. Produksjonsleder i Ruter Paul Bitonsky forsikrer at de tar grep for å bekjempe rotteplagene.

Setter opp nye skilter

Ja, selvfølgelig gjør vi det. Vi har leid inn et nytt skadedyrsfirma fra 1. januar. De er spesialister som skal kontrollere alle stasjonene våre i Oslo, ikke bare én gang, men flere ganger. De vil legge ut gift og rapportere om utviklingen, sier han.

Var dere misfornøyd med det forrige skadedyrsfirmaet?

Nei, på ingen måte. Men vi har anbudsrunder hvert tredje år, og denne gangen var det Anticimex som kunne levere til best pris. De er også et firma med godt renommé, sier Bitonsky.

Til tross for dårlig erfaring fra andre stasjoner, vil Ruter sette opp skilter som forbyr mating på Haugerud t-banestasjon.

Våre erfaringer tilsier at det ikke hjelper. Folk tror de mater fuglene, og ikke rottene. Men nå har vi sett på noen fine, nye skilter med både tekst og bilde. Vi håper de vil gi bedre effekt, sier han.

Fornøyd

Styreleder Peter Qvistgaard i Karlstua borettslag har tidligere fortalt om rotteplagene i Lokalavisen Groruddalen. Han er fornøyd med tiltakene.

Ja, det er dette jeg ville. Det er bra at de gjør noe, og jeg er fornøyd med tiltakene. Det verste er dersom alle blir passive rundt problemet. Jeg er likevel spent på hvordan skiltene blir mottatt, sier han.

Qvistgaard forteller at han var forberedt på at politiet ikke kunne gjøre noe for å stoppe duematinga.

Nei, de har kanskje viktigere ting å foreta seg. Men rotteproblemet eksisterer fortsatt. Lørdag kveld så jeg tre svære rotter på stasjonen, sier han.

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene