*Nettavisen* Nyheter.

Vil taggingen til livs

Ruskengeneral Jan Hauger er primus motor for fjerningen av taggingen langs Grorudbanen.

I sommer ruskes det opp langs Grorudbanen. Nå vil Rusken taggingen til livs.

GRORUDDALEN: Mens T-banelinje 5 stenges i seks uker i sommer for oppgradering på noen av stasjonene, tar Ruskengeneralen et grepa tak. Jan Hauger har røsket tak i kommunen, og nå skal taggingen fjernes fra strekningen.

- Vi vil jobbe de seks ukene og fjerne all taggingen så langt vi rekker, sier Hauger.

Taggeversting

Det betyr at Grorudbanens strekning vil fremstå som ren og ny da den begynner å kjøre igjen i august. Hauger har vært i dialog med både næringsdrivende og private i Groruddalen, for å få til et samordnet arbeid. Men både arbeidet og prislappen tar kommunen.

- Det er satt av millioner til dette. Nå som banen skal stenge må vi se å få gjort noe. Vi må være tydelige på at vi ikke godtar tagging. Oslo er den byen i Europa med mest tagging. Oslo er taggeverstingen og det er på tide å markere at vi vil angripe taggemiljøet og gå for nulltoleranse, sier Ruskengeneralen.

Stopp taggingen

Hauger jobber for å få de private aktørene i Groruddalen til å melde seg inn i Stopp Taggingen.

- Stopp taggingen får tips om tagging. De melder ifra til entreprenørene, som rykker ut og fjerner taggingen på 48 timer, sier Hauger.

Etter taggingen langs Grorudbanen er fjernet, vil politivedtektene bli tettere fulgt og det blir strengere med bøter.

- Vi kommer til å overvåke dette tettere. 200 millioner i året blir brukt for å fjerne tagging. Dette er skattebetalernes penger og det er rett og slett forferdelig. Pengene kunne blitt brukt på helt andre ting.

- Jeg blir lei meg når jeg ser forslummingen av byen vår, sier Ruskengeneralen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.