Gå til sidens hovedinnhold

Vil tenke nytt med Oslo Sør-penger

Oslo sørsatsingen tar slutt en dag. Nå vil Ap se på muligheten for å konsentrere midlene for å gi større effekt.

SØNDRE NORDSTRAND: Etter initiativ fra bydelsutvalget kom Oslo Sør- satsingen i gang i 2007.for å utjevne levekårsforskjellene som for bydelen på enkelte områder ligger under oslogjennomsnittet. Midlene ble redusert i år og en dag tar de helt slutt.

– Søndre Nordstrand Arbeiderparti mener det derfor er viktig å sørge for at midlene får størst mulig effekt, og at det satses på tiltak som kan leve videre også etter Oslo Sør. Dette innebærer også at det vil være naturlig å se nærmere på fordelingen mellom midler til drift av ulike tiltak og investeringsmidlene, sier Ingvild Vagge Malvik (Ap).

Hvert år inviteres innbyggerne til å komme med forslag til gode tiltak for å nå målene i satsingen. Nå ønsker Ap å satse større.

– Vi ønsker å åpne opp for at forslagene til bruk av investeringsmidler for 2013 kan omfatte større prosjekter, slik at flere års investeringsmidler kan brukes på ett og samme prosjekt. På denne måten kan bydelen ha råd til å satse på et større tiltak, og Arbeiderpartiet ønsker å invitere bydelens befolkning til å tenke større enn hva som hittil har vært mulig, sier Vaggen Malvik.

Forslaget ble enstemmig vedtatt på partiet årsmøte nylig. Det ble videre behandlet i Kultur- og oppvekstkomiteen i bydelen som vedtok forslaget enstemmig. Det skal endelig behandles i bydelsutvalget møte 29.3.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger