RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Friluftsetaten er dessverre ikke veldig imøtekommende, Erik Bagle, leder i Oslo Idrettslag. FOTO: IVAR BRYNILDSEN
Friluftsetaten er dessverre ikke veldig imøtekommende, Erik Bagle, leder i Oslo Idrettslag. FOTO: IVAR BRYNILDSEN

Vil til Bjørnehuset

Da klubbhuset på Bislett ble revet før ombyggingen av Bislett Stadion, ble Oslo Idrettslag lovet et erstatsningslokale. Nå håper de å få leie og drive Bjørnehuset.

ST. HANSHAUGEN: Rune Aale Hansen i St. Hanshaugen Høyre har engasjert seg i saken.

Friluftsetaten er ikke så veldig imøtekomne. Men vi i Høyre er opptatt av å beholde klubben i bydelen, og jeg regner med at et samlet Bydelsutvalg vil stille seg bak Oslo Idrettslag i denne saken. Vi jobber primært for at de skal få leie Bjørnehuset, men vi må også se etter alternative tilholdssteder, sier Rune Aale Hansen som mener dette er en viktig sak for bydelen.

Lang og stolt historie

Oslo Idrettslag leide klubblokale i Nordre Sving Bislett i perioden 1964 - 2004, det vil si i 40 år. Oslo Idrettslag er et av landets eldste idrettslag og har alltid hatt tilknytning til området i nåværende Bydel St. Hanshaugen, forteller Erik Bagle, leder i Oslo Idrettslag. Han ønsker seg intenst et nytt varig sted å være. Ikke minst ser han frem til å få pakke ut klubbens enorme premiesamling. Dette er en klubb som har gjort seg bemerket i mange idretter gjennom mange år.

Etter at vi måtte forlate Bislett har vi leid et lokale på Jordal som ikke dekker behovet vårt. Det er ikke mer enn 20 m2 stort. Og det holder ikke. Vi har leid Bjørnehuset en rekke ganger til enkeltarrangementer de siste årene. Det er sted vi føler oss hjemme, og vi håper virkelig at Friluftsetaten kan slippe oss til, sier Bagle. Han ønsker ikke bare å leie klubbhus, men også å drifte selskapslokalene i Bjørnehuset.

Dette kan vi. Oslo Idrettslag drev kiosk i mange år i nordre sving på Bislett og vi drev også kafeteriaen på Bislet i mange år

Hvorfor St.Hanshaugen?

Selv om vi er spredd ut over hele byen i dag er det her vi kommer fra, og veldig mange i klubben tilhører lokalområdet. Selv er jeg vokst opp ved Kiellands Plass, sier Bagle. Han begynte å svømme på Bislet Bad. I dag konsentrerer klubben seg om kunstløp på skøyter og svømming. Kunstløp foregår på Jordal og i Grünerhallen, mens svømming foregår på Idrettshøgskolen og ved Sogn videregående skole.

Vi har 800 medlemmer. Og er ikke bare en viktig klubb for unge mennesker, sier Bagle.

Gammel storhet

Vi har mange veteraner som fortsatt er aktive. Folk fra 25 år og oppover til folk på nesten 90 som fortsatt har enorm glede av idretten. Voksne svømmere, friidrettsutøvere og skøyteløpere som fortsatt minner oss om vår storhetstid, sier Bagle.

De siste årene har vi vært landets beste klubb innen veteransvømming, sier Bagle stolt. Han lover at klubben vil satse hardt på vekst i årene som kommer, og bare det kommer et klubblokale på plass.

Vi vil satse på svømming og kunstløp. Friidrett for unge har vi droppet, sier Erik Bagle. Han er svært glad for engasjementet blant bydelspolitikerne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere