RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil til Grefsen, koste hva det koste vil


Nesten ti millioner måtte kjøperen av denne tomannsboligen i Ogmunds vei 10 ut med. Ytterligere millioner tilkommer før den oppnår dagens standard. Boligkjøperne er nå så bestemte på å sikre seg hus på Grefsen, at betalingsviljen er skyhøy.
Nesten ti millioner måtte kjøperen av denne tomannsboligen i Ogmunds vei 10 ut med. Ytterligere millioner tilkommer før den oppnår dagens standard. Boligkjøperne er nå så bestemte på å sikre seg hus på Grefsen, at betalingsviljen er skyhøy. Foto: Foto: Privatmegleren Renommé
Tre uker inn i 2011 koker boligmarkedet lokalt. Det fikk arvingene etter et dødsbo i Ogmunds vei erfare da de skulle selge barndomshjemmet.

GREFSEN: Etter bare én visning, og selv om enda en var annonsert, tok selger avgjørelsen seksten minutter over midnatt, og aksepterte budet på 9,8 millioner kroner, 2.350.000 over takst.

– De trodde nesten ikke det var sant, sier partner Kristoffer Sætrum hos Privatmegleren Renommé på Grefsen.

Oppussingsobjekt

Den vertikaldelte tomannsboligen fra 1932 tiltrakk seg enorm oppmerksomhet. 90 personer var innom den første – og eneste – visningen. Boligen på 256 m² (BRA) – 188 m² (P-ROM) – og en tomt på 936 m², er et oppussingsobjekt, og Sætrum anslår at oppgraderingskostnader på 2 til 3 millioner vil tilkomme før den kommer opp i dagens standard.

– Dette er ikke en timillionersbolig, slår Sætrum fast.

Skal til Grefsen

Det at prisene likevel når eventyrlige høyder, har han en enkel forklaring på.

– Folk skal ha hus på Grefsen. Koste hva det koste vil. Vi kunne ha solgt 50–80 boliger i dette segmentet; rekkehus, eneboliger og tomannsboliger, uten å holde visninger, bare basert på de listene vi har med interessenter, sier Sætrum. En annen faktor som presser prisene oppover er konkurransen mellom private og profesjonelle kjøpere. Det er nemlig flere av dem som ønsker å utvikle og videreselge eiendommer. Dette var også tilfellet i Ogmunds vei.

Stor etterspørsel

Markedet ligger fortsatt i vinterdvale og det er langt mellom oppdragene, forteller eiendomsmegleren på Grefsen. Etterspørselen derimot, er stor, og responsen rask når nye objekter kommer for salg.

– Mange er mer kreative enn tidligere. Ofte går to familier sammen om å dele opp en større bolig. Folk vender på hver stein for å finne muligheter til å kunne bli boende i bydelen, sier Sætrum.

Prisutviklingen utover våren vil ifølge Sætrum avhenge av når «vårslippet» kommer. I fjor lot dette vente på seg, og en langt større etterspørsel enn hva tilbud kunne tilfredsstille, førte til at mange boliger gikk godt over takst.

– Det er utrolig mange kjøpere i segmentet fra 4,5 til 8 millioner kroner, fra små rekkehus rundt 100 kvadratmeter, til store eneboliger opp til 350 kvadratmeter. Prisen vil avhenge av volumet tilgjengelig: Ser vi på hele Oslo er det i øyeblikket langt fra normalt volum for årstiden, det er kanskje halvparten av hva det pleier å være. Vedvarer det vil nok prisnivået skyte i taket, med et par prosent økning i måneden, i attraktive områder. Slik som Grefsen. For øyeblikket selges alt over en lav sko.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere