Vil tilbake til istiden

Sigurd Ramsøy håper bydelen skal forvandle denne plassen til en skøytebane i vinter. FOTO: MAERN THORSEN BLESKESTAD

Sigurd Ramsøy håper bydelen skal forvandle denne plassen til en skøytebane i vinter. FOTO: MAERN THORSEN BLESKESTAD

Sigurd Ramsøy ønsker seg skøytebane i Torshovparken. Nå håper han bydelen har is i magen.

Torshov: Når temperaturen faller under null på gradestokken, drømmer Sigmund Ramsøy om ungdomstida på Torshov. Den gang var det nemlig is i Torshovparken... Skøyteis!

Jeg savner en skøytebane her. Ikke alle har tilgang til ishockeyhallen, den er stort sett opptatt av elitespillere, sier Ramsøy.

Men hva med Lilleborgbanen da?

Der har det heller ikke vært noe is hittil i år. Riktignok har jeg ikke sett på Skeidbanen, men det hadde vært bra å ha en mulighet litt nærmere. Dette er nærområdet og her har det alltid vært is da jeg var yngre, sier han.

Ramsøy kan fortelle at det var skøytebane i Torshovparken da han flytta dit i 1976.

Fra da og fram til jeg ble stor har det alltid vært skøytebane her. Jeg husker at gutta kasta av seg ranslene sin ved banen hver dag etter skolen for å gå på skøyter, mimrer han.

Vil ha med barna

Også Ramsøys venner fra nærområdet savner den gamle skøytebanen.

Ikke minst fordi de gjerne kunne tenkt seg å tatt med barna sine. Selv har jeg også småbarn som jeg gjerne ville tatt med hit i stedet for å måtte dra helt til en ishockeyhall, sier han.

Med en kum midt på det som er en lekeplass ved Torshovparken, mener Ramsøy det burde være fullt mulig å få en bane her på vinterstid.

Så lenge det finnes baner, eller en slik lekeplass som dette, burde barn, unge og voksne fått mulighet til å gå på skøyter på fritiden. Her har man tilgang til vann og det koster jo ikke all verden. Bydelen og kommunen sier at de ikke har råd, men det brukes jo så mye penger på så mye annet. For noen uker tilbake var det en kuldeperiode på x antall dager. Det hadde gått fint å sprøyte på morgenen da, slik at man kunne gått på skøyter på ettermiddagen. Sånn var det i alle fall før, da sprøyta Park og idrett knallbra, sier han oppgitt.

Mangler fritidstilbud

Ramsøy er også opptatt av at unge i bydelen mangler fritidstilbud. Derfor synes han det er spesielt ille at det ikke er flere skøytebaner i området.

For flere år tilbake la de jo ned alle fritidsklubbene våre. Da hjalp det å kunne ta med seg kølle og puck på Torshovbanen. Hadde det vært mulig å gå på skøyter her igjen, hadde jeg kommet med én gang. Det tror jeg gjelder for mange andre også, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.