Vil trappe opp sikkerheten

Stadig vekk plages Grønmo Golfklubb av hærverk og innbrudd. Sist helg kom tyver seg vekk med to datamaskiner og to prosjektører.

Grønmo: Jeg er drittlei. Lei av å bruke masse tid på disse tjuvene og lei av alt arbeidet med det. Dessuten må vi dekke mye av utgiftene selv, forteller daglig leder av Grønmo Golfklubb, Roar T. Kruse.

Ved pinsetider opplevde Kruse at banen var blitt utsatt for hærverk for mange tusen kroner:

Det var tydelig noen andre som brøt seg inn sist helg. De som brøt seg inn i pinsen var mest sannsynlig ungdom som ikke hadde bedre å ta seg til. Da hadde de blant annet skrevet navn på "greenene", forteller Kruse. Navnene som ungdommen hadde skrevet var "Trond Johnny" og "Pedro".

De har vel trolig ikke brukt sine egne navn, men man vet jo aldri. Dette er jo typisk ungdomsstreker. De hadde også sparket i stykker sprinkler, revet ned skilt, ødelagt flaggstenger og så stakk de av gårde med golfbilen. De hadde prøvd å ødelegge så mye som mulig, opplyser Roar Kruse.

Golfbilen hadde blitt kjørt til Bjørndal hvor den etterhvert ble funnet i en myr ved Meklenborg idrettsbane. Bilen ble heist opp av en traktor og hadde mange skader. Kruse håper nå at noen kan ha observert dette noe spesielle kjøretøyet som trolig må ha kjørt veldig sakte langs hovedveien og burde ha vært lett synlig.

Tyvgods for 80.000 kroner

Årets første innbrudd ved Grønmo Golfklubb skjedde ved påsketider og da kom tyvene seg avgårde med redskaper til en verdi av 80.000 kroner.

De tok med seg nesten alt av verktøy - kompressorer, slipeverktøy og aggregat. De må ha hatt med seg en svær tilhenger til alt utstyret, forteller en oppgitt daglig leder. Sist helg fikk tyver altså med seg data- og projeksjonsutstyr.

Vi har en stor egenandel på forsikringen så det blir veldig kostbart dette her. Dessuten tar det mye tid - bare politianmeldelsen tar jo en halv dag, sukker Kruse. Han kan opplyse om at politiet har veldig få spor å gå etter og derfor oppforderer han alle som kan ha informasjon om noen av hendelsene til å kontakte politiet.

Nytt vaktsystem

Vi vil nå trappe opp sikkerheten her. Vi kommer til å sette opp webkameraer som jeg kan følge på nettsiden min hjemme. Dessuten ønsker vi å innføre en vaktordning lignende den man har på båthavna. Mange golfere liker jo å gå tur og mange har hunder som de kan ta med seg. Vi har nærmere tusen medlemmer her så vi kommer til å be dem om å ta noen vakter hver, forteller Kruse og legger til at han håper dette kommer til å skremme bort innpåslitne inntrengere.

Ja, vi tror og håper det kommer til å bedre seg etter at vi nå innfører vaktsystem. Det er jo veldig slitsomt dette her. Man blir ikke i godt humør av det, konkluderer Kruse noe mer optimistisk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.