*Nettavisen* Nyheter.

Vil utjevne forskjeller mellom øst og vest i byen

Byrådet gjør ikke nok for å utjevne forskjells-Oslo, mener regjeringen.

holmlia: Regjeringen la frem tidenes første stortingsmelding om hovedstaden. Det skjedde på Holmlia fredag. Meldingen "åpen, trygg og inkluderende hovedstadsregion" inneholder grep for å utjevne de stadig økende forskjellene mellom øst og vest i Oslo. Det betyr blant annet fortsatt kraftig satsning på Groruddalen.
Dette er et viktig dokument. Oslo har helt spesielle utfordringer som også staten har et ansvar for, sa Jens Stoltenberg under pressekonferansen.
Selv om Oslo er byrådets ansvar, må staten også engasjere seg i byen. Sist uke presenterte Lokalavisen Groruddalen tall som viser at helsen forverrer seg blant minoritetene på østkanten. 18 prosent av kvinnene har diabetes. Byrådet må ta noe av skylden for at skjevhetene øker, mener statsministeren.
De tar ikke nok ansvar for å utjevne forskjellene. Et nytt byråd vil være like opptatt av dette som regjeringen, sa Stoltenberg.
Det er i Oslo du finner de beste levekårene, og de verste. Regjeringen har som mål å utjevne forskjellsbyen Oslo, sa han i valgkamphumør.

Flere tiltak

Regjeringen lover økt kamp mot kriminalitet, mer ressurser til politiet, bedre integrering, norskopplæring, gratis kjernetid i barnehagen, for å nevne noen av punktene. Groruddalen skal være et nasjonalt verksted for bedre integrering og inkludering av minoriteter, varsler regjeringen.
Vi gjør det samme som vi gjorde med Oslo indre øst. En målrettet innsats i bydeler. Det er viktig, og vi skal få det til i Groruddalen, sa en offensiv Stoltenberg.
Regjeringen vil forenkle prosessen med overdragelse av statlig grunn til kommunale barnehager i Oslo. Det innføres en ny ordning med miljøvaktmestere i borettslagene, finansiert av Husbanken og groruddalsmidler.
Jeg er glad og stolt over å legge frem en slik melding. Det er et viktig dokument, sa statsministeren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.