RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil utsette miljøtiltak på Rustadfeltet


STRIDENS KJERNE: Disse granulatene er opphavet til striden rundt fotballbanene på Rustad. Jarle Birkeli i Rustad IL mener det nå er så kort tid igjen til alt kunstgresset skal byttes uansett, at det er sløsing å bruke 2,5 millioner kroner på å bytte granulat nå.
STRIDENS KJERNE: Disse granulatene er opphavet til striden rundt fotballbanene på Rustad. Jarle Birkeli i Rustad IL mener det nå er så kort tid igjen til alt kunstgresset skal byttes uansett, at det er sløsing å bruke 2,5 millioner kroner på å bytte granulat nå. Foto: Arkivfoto: Nina Schyberg Olsen
Fotballgruppa til Rustad Idrettslag ønsker å bruke pengene de fikk til nytt, miljøvennlig banedekke på ny fotballbane på Skullerud, siden kunstgresset uansett må byttes ut om få år.

RUSTAD: Fotballbanene på Rustadfeltet ligger i Østensjøområdet Miljøpark. Etter en langvarig strid med Østensjøvannets Venner og Idrettsetaten om små svarte gummiknotter (granulat) som spres utover når kunstgressbanen måkes om vinteren, ble det i forbindelse med oslobudsjettet for 2011 bevilget 2,5 millioner kroner til nytt banedekke.

 
 


Dette er ikke kommet på plass ennå, og nå opplyser Jarle Birkeli i fotballgruppa til Rustad IL at de mener det vil være mer hensiktsmessig å bruke pengene på annen måte.

Må byttes i 2014

Birkeli sier at alt kunstgresset på Rustadfeltet uansett må byttes om tre-fire år.

– Vi mener det er sløsing å bruke 2,5 millioner kroner på å bytte fra svart til grønt granulat for en så kort periode, sier Birkeli.

– Det var snakk om å bytte ut granulatet seinhøstes eller senest våren 2012, men vi har ikke hørt noe mer, sier Birkeli.

Får måke vinterbane

Etter først å ha fått forbud mot å måke en bane til vinterbruk, kom fotballgruppa i fjor til enighet med Idrettsetaten om å måke mot at de overholder en rekke regler.

Birkeli sier at reglene for måking ble overholdt i fjor, og at de har fått lov til å måke også den kommende vinteren.

– Vi kan leve med å måke en liten fotballbane til vintertrening, sier Birkeli.

– Under forutsetning av at vi fortsatt får lov til å måke om vinteren, ønsker vi å omforme pengene til en ny syverbane ved Skullerud skole, sier Birkeli.

– Vi vet at Østensjøvannets Venner ikke ønsker noen aktivitet på Rustadfeltet, men det er ikke bevist at granulatet er miljøfarlig, sier Birkeli.

– Hvis vi kan bruke pengene slik at flere får glede av dem ønsker vi det. Mange av spillerne våre bor ved og går på Skullerud skole, som er en asfaltjungel. En liten syverbane her hadde vært mer nyttig enn å bytte banedekke på Rustad for en så kort periode, sier Birkeli.

Nordstrands Blad vil følge opp saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere