RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil utvide blomsterbutikken


Det hvite huset i rundkjøringen på Bryn kan bli seende ut som dette, hvis det gis tillatelse til første byggetrinn av en ønsket videreutvkling av eiendommen.
Det hvite huset i rundkjøringen på Bryn kan bli seende ut som dette, hvis det gis tillatelse til første byggetrinn av en ønsket videreutvkling av eiendommen.
Østensjøveien 72-74 ønskes utbygd, for i første rekke å få større og bedre blomsterbutikk.

BRYN: For noen år tilbake ble et forslag om hamburgerrestaurant i det hvite huset ved rundkjøringen avvist, hovedsaklig av trafikkmessige årsaker.

Nå foreslås et tilbygg, i første rekke på nederste plan, for å utvide lokalene til dagens blomsterutsalg. De har ifølge søker behov for sosiale rom, samt mer butikkareale. Det søkes også om å opparbeide utearealene i tilknytning til blomsterutsalget.

Vil utvikle eiendommen

I tillegg til at det søkes om et tilbygg på underetasjen, ønsker tiltakshaver også å få belyst hele eiendommens reguleringsmessige status og fremtidige utviklingsmuligheter gjennom et såkalt planinitiativ.

Utvidelsen av blomsterbutikken kan dermed bli første byggetrinn og en plattform for ytterligere utvidelse av eiendommen.

Bydelen er negativ

I påvente av at Østensjø bydelsutvalg skal se på saken, har bydelsadministrasjonen kommet med en foreløpig uttalelse til Plan- og bygningsetaten..

De reagerer på størrelsen på det foreslåtte tilbygget og mener utnyttelsesgraden er for stor, samtidig som de mener tilbygget ikke synes å være i samsvar med gjeldende reguleringsbestemmelser for småhusområder i ytre by. De er også bekymret for trafikkøkningen utbyggingen vil medføre.

Østensjø bydelsutvalg behandler saken på sitt møte mandag 15. februar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere