Gå til sidens hovedinnhold

Vil vekk fra Oslo

37 prosent av Oslos befolkning ønsker ikke å bo i en storby, og drømmer seg vekk til en mer landlig tilværelse.

OSLO: Avisa Nationen har laget et distriktsbarometer hvor de måler folks ønsker om hvor de vil bo. Et representantivt utvalg er spurt om de vil bo i storby, småby, tettbygd strøk, småbruk eller på et øde sted. Trenden er klar. Mange vil ha mindre asfalt og mer grønt rundt seg.

Vil vekk

Det er mange som ønsker å bo på et mindre sted enn de faktisk bor, viser distriktsbarometeret til Nationen. Og det er særlig folk i storbyene som vil ut og vekk. Hele 37 prosent av beboerne i Oslo ønsker seg mer landlige omgivelser. Blant innbyggerne i byer med over 50.000 innbyggere vil 27 prosent egentlig bo i tettbygd strøk, på småbruk eller i et øde område, viser kartleggingen.

– Dragningen er derimot ikke like stor andre veien. Blant befolkningen som i dag bor på landsbygda, i et tettsted eller i en by mellom 5000 og 50.000 innbyggere, ønsker henholdsvis bare 6, 8 og 9 prosent å flytte til storbyen, heter det i oppslaget.

Alder avgjør flytteønske

Men fortsatt er det mange som ønsker å flytte fra bygda til byen. Her dreier det seg i første rekke om ungdom. De som er 30 år eller yngre vil i 32 prosent av tilfellene bo i storby, mens bare 15 prosent vil bo i tettbygd strøk.

Dette endrer seg i takt med alderen. Blant dem over 60 er trenden motsatt. 13 prosent vil bo i storby, mens 35 prosent ønsker å bo i tettbygd strøk, skriver Nationen.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar