RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil vise at folket støtter Dalai Lama


Støtte: Diderik er sammen med Nina (t.v,) Henni og Torkild Synnøve Andersson samlet for å vise sin støtte til Dalai Lama som for tiden bor på Grabnd Hotel i Oslo.
Støtte: Diderik er sammen med Nina (t.v,) Henni og Torkild Synnøve Andersson samlet for å vise sin støtte til Dalai Lama som for tiden bor på Grabnd Hotel i Oslo.
At Dalai Lama er kommet til byen har de fleste fått med seg, og sterke meninger om besøket hadde folk flust av i formiddag på Karl Johan.

KARL JOHAN: – Vi er her fordi regjeringen ikke vil møte Dalai Lama og gir etter for Kinas press, sier en vennliginnstilt Diderik, som sammen med Torkild Synnøve Andersson, Henni og Nina demonstrerer utenfor Stortinget.

– Vi vil vise at folket støtter Dalai Lama selv om den norske regjering ikke gjør det, sier Diderik som ikke vil si noe mer enn et fornavn i dag

– Av frykt for spioner, legger han til og smiler lurt.

LES OGSÅ: Bråkete kumlokk skaper søvnløse netter

Kontroversielt besøk

Han har reist fra Kristiansand for å være med å vise sin støtte til nobelprisvinneren som er på et tredagers besøk i hovedstaden.

Kontroversene og debatten har som kjent allerede versert i lang tid siden verken regjering eller stortingspolitikere vil møte den tibetanske eksillederen.

Diderik håper å få se noen flere glimt av Dalai Lama, men er skuffet over at arrangementene den åndelige lederen skal være med på, allerede er utsolgt.

På paradegaten onsdag formiddag holdt han «I heart DL»-plakaten høyt hevet.

LES OGSÅ: «Jeg er gråten nær – provosert til randen»

Stop lying

– Han var ute og hilste på balkongen i stad. Da sa han også at det var bra med et demokrati og hilste på motdemonstrantene, sier Diderik.

For ikke langt unna de mange støttespillerne til den Tibetanske eksillederen messer og roper en gruppe motdemonstranter, som kaller seg International Shudgen Community.

– Stop lying Dalai Lama, sier de og karakteriserer Dalai Lama som den verste diktatoren i moderne tid.

Sterke følelser fra hat til kjærlighet strømmer ute i Oslos hovedgate onsdag.

LES OGSÅ: Søker julenisse i hele sommer

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere