*Nettavisen* Nyheter.

Vil vise det positive Holmlia

Mange forbinder Holmlia med noe negativt. Det vil en gruppe elever ved Elvebakken videregående skole gjøre noe med.

Holmlia: Vi ble ganske provosert da vi så dokumentaren Naive Norge på TV 2, sier Charlotte Lunde som selv bor på Åsbråten. Nå har vi gjennom en stor oppgave på skolen fått anledning til å fremstille Holmlia i et bedre lys.

Det er egentlig ikke satt grenser for oppgaven, men gjennom film, artikler og web-blog skal de vise alt hva Holmlia har som er positivt.

Oppgaven gjennomføres av 3.-klasseelever, og omkring 60 stykker skal frem mot vinterferien ha Holmlia i fokus.

Nordstrands Blad har møtt fem unge - to fra Holmlia, en som har vokst opp på Bekkelaget og to som ikke har direkte lokalkunnskap om Holmlia.

Eirik Johannessen, Kristoffer Hansen, Caroline Aasgaard, Kristine Blikseth og Charlotte Lunde har altså forskjellige bakgrunner for å se Holmlia, men har en ting felles; de vet at stedet har så masse flott i seg, men blir overskygget av noen få negative detaljer. Og det er ofte det negative som folk merker seg.

Vi skal blant annet lage en sterkt overdrevet utgave av Naive Norge, sier de fem. Kanskje da folk vil forstå bedre.

Det positive

Men hva er det dere vil trekke frem som vil få folk til å forstå hvor bra det er her?

Tanken vår er å ta for oss bit for bit. Tenk bare så flott natur vi har tett innpå oss. Vi kan rusle ned til Hverevnbukta, vi har fine skoler, det er tross alt sentrumsnært her - bare ti minutter med toget, vi har Sønder Aas gård, klubben her på Åsbråten, svømme- og idrettshallen i fjellet. Kort sagt - det er fint her, og det er ikke minst gode bomiljøer.

Det er bare så synd at noe av det som har blitt bygget opp gjennom lengre tid, ikke kan fortsette, sier Charlotet Lunde.

Det kommer fort frem at det er nedleggelse av Mediaverkstedet i Fritidssenteret på Åsbråten hun tenker på. Jeg har vært med der fra jeg var tolv år. Flere unge har fått et godt grunnlag for utdannelse og senere jobb ved å ha vært knyttet til Mediaverkstedet.

Fritidssenteret eller klubben som de kaller den, blir en del av det de vil vise av Holmlia.

Forresten fint at kafeen her skal åpne igjen, sier de som vet hva den har betydd.

Vi trenger samlingssteder eller møteplasser. Kanskje vi gjennom prosjektet vårt kan få til det! Prosjektet om det positive Holmlia er en svært så realistisk oppgave med tanke på det de holder på med. Media og kommunikasjon er linjen deres, og når de er ferdige på skolen til våren, vil Holmlia-oppgaven være noe de kan vise til.

Med denne får vi rik anledning til både å være konstruktive, produsere og presentere.

Vi antyder at også andre er i gang med å lage en positiv dokumentar om Holmlia etter Naive Norge. Ja, det har vi hørt om. Kanskje hun som står for det kan få en del ideer av oss. Vi holder jo på med omtrent det samme, sier de fem som i tiden fremover nok blir å se en god del rundt om på Holmlia med bl.a kamera og lydutstyr.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.