RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil være en rasismefri bydel


Bydelsdirektør Tove Stien (t.h.) besøkte nylig Storgården barnehage på Manglerud, der nærmere ti nasjonaliteter er representert blant ansatte og barn. Styrer Anne Merete Sjøstrøm (t.v.) forteller om økt fokus på inkludering og rekruttering av flerkulturelle ansatte. Her sammen med Kasper (4), Sultan (5), Kevser (4), Omaima (4) og Erling (4).
Foto: Nina Schyberg Olsen
Bydelsdirektør Tove Stien (t.h.) besøkte nylig Storgården barnehage på Manglerud, der nærmere ti nasjonaliteter er representert blant ansatte og barn. Styrer Anne Merete Sjøstrøm (t.v.) forteller om økt fokus på inkludering og rekruttering av flerkulturelle ansatte. Her sammen med Kasper (4), Sultan (5), Kevser (4), Omaima (4) og Erling (4). Foto: Nina Schyberg Olsen
Ved årsskiftet nådde Bydel Østensjø målet om å erklære samtlige tjenestesteder som rasismefrie soner. – Nå er jeg kjempestolt, sier bydelsdirektør Tove Stien.

ØSTENSJØ: I 2005 vedtok Østensjø bydelsutvalg (BU) at bydelen i løpet av en fireårsperiode skulle gjøre alle sine tjenestesteder til rasismefrie soner, gjennom å følge et opplegg utarbeidet av Norsk Folkehjelp.

I desember fikk de 12 siste tjenestestedene godkjent-skilt, og i BU brøt det ut applaus da bydelsdirektøren informerte om at målet var oppnådd.

Alle velkomne

Kravet for å bli erklært som rasismefri sone er blant annet at man har en utadrettet rasismefri profil og gjør oppmerksom på at alle er velkomne uansett hudfarge, religion eller kulturell bakgrunn.

– Minst to fra hvert tjenestested har gått på kurs, og alle ansatte har fått opplæring. I tillegg har alle tjenestesteder laget en handlingsplan før de har fått skiltet på veggen, forklarer Stien.

Hun har selv gått på det såkalte MOD-kurset om mangfold og dialog.

– Du blir utfordret på egne holdninger og inkludering, ikke bare når det gjelder rasisme. Vi bor i et mangfoldig samfunn, og dette dreier seg om alt fra seksualitet til religion, hudfarge og funksjonshemming, sier Stien.

– Sunt å bli utfordret

Bydel Østensjø har forpliktet seg til å ta enhver henvendelse om rasisme og utestengelse alvorlig, samt stå for mangfold og inkludering i hele sin virksomhet. Ved brudd på avtalen kan skiltene bli fjernet.

– Vi må jobbe videre med dette, men jeg tror det er sunt å hele tiden bli utfordret på holdninger, sier Stien.

– Jeg kan ikke garantere at vi nå er en rasismefri bydel, men jeg kan garantere at vi diskuterer dette og har fokus på holdninger, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere