*Nettavisen* Nyheter.

Vilje kan flytte fjell

Terje StrømOlsen er stolt over å ha realisert bokprosjektet.

Terje Strøm-Olsen fra Montebello er viden kjent for sitt virke som kunsthistoriker, musiker og forfatter. Nå er han aktuell med boken "Trekkfuglene et liv i musikk, kunst og kreft".

MONTEBELLO: Jeg føler ikke helt at det er en selvbiografi. Det er snarere de opplevelse jeg har hatt gjennom et liv, satt i et større perspektiv, sier Strøm-Olsen.

Meningsfulle oppgaver

Rett før han fylte 50 fikk, ble livet hans snudd fullstendig på hodet. Han fikk diagnosen myelomatose, uhelbredelig beinmargskreft med spredning til skjelettet.

Jeg bestemte meg raskt for at å legge meg ned og vente på at min tid skulle komme overhodet ikke var aktuelt. Jeg ønsket å fylle min tid med meningsfulle oppgaver, medisinere meg selv med ting som gav meg noe både på det intellektuelle og det følelsesmessige planet, sier Strøm-Olsen.

Flettet sammen

Både rett før og etter han fikk diagnosen ble han oppfordret til til å skrive om sine opplevelser og erfaringer gjennom et rikt liv innenfor norsk og internasjonalt musikk- og kulturliv. Noen bad han også om å skrive om kampen mot den uhelbredelige sykdommen. Strøm-Olsen valgte å flette det hele sammen.

Jeg tente ikke på ideen om skrive en slik bok med det første, men så høsten 2006 bestemte jeg meg for å gjøre et forsøk. Det jeg skrev ned i begynnelsen sendte jeg til tre personer som jeg visste hadde evnen til å være kritiske, og da de mente dette var verdt å fortsette på gjorde jeg nettopp det, forteller han.

Tilbake til røttene

Boken tar for seg Strøm-Olsens oppvekst i Kristiansand, i en slekt som tok aktivt del i byens kulturelle, kirkelige og politiske liv. Videre står opplevelser og erfaringer knyttet til hans 25 års virke i norsk og internasjonalt musikk- og teaterliv i fokus. Og midt i alt skildrer han kampen mot den uhelbredelige sykdommen.

Tittelen på boken, Trekkfuglene, valgte jeg fordi dette handler mye om å finne tilbake til sine røtter, om oppvekst og foreldre. Når man er ung har man hele fremtiden foran seg, mens jeg nå har mulighet til å se mitt eget liv i et perspektiv, avslutter Strøm-Olsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.