*Nettavisen* Nyheter.

Vill jubel for sprintkongen

JUBELBRUS: Ordfører Stein Erik Lauvås (t.v.), her sammen med VM-vinnerens tante, Else Marit Svendsen, i ekstase idet Ola Vigen Hattestad blir verdensmester i Liberec.

Da ordfører Stein Erik Lauvås inviterte til VM-fest i rådhuset, kunne han ikke drømt om et bedre resultat fra sambygdingen Ola Vigen Hattestad (26).

SPEAKER.NO: - Ola er best i verden! Jeg har aldri opplevd maken, sier Lauvås til Speaker.no.

Sammen med en fullsatt samfunnssal i Marker rådhus i Ørje, for anledningen kledd i rødt, hvitt og blått med Ola Vigen Hattestad-bannere og plakater, fulgte han Ørje-ekspressens vei mot VM-gull i friteknikk i tsjekkiske Liberec tirsdag.

Les også: Rollebytte for sprintkongen

Storstue

450 personer, alt fra politikere, administrasjonsansatte, barne- og ungdomsskoleelever og familie og venner av den nybakte verdensmesteren i sprint, hadde benket seg sammen i kommunens samfunnssal for å følge dramatikken fra VM-byen Liberec på storskjerm.

Bildeserie: Bygdefest for Ola Vigen Hattestad

- Dette er samhørighet og gir alle innbyggerne en god porsjon selvtillit. Tenk på alle barna som nå vil bruke Ola som forbilde og inspirasjonskilde. Det betyr mye for rekrutteringen. Ikke bare her i Ørje og Marker, men over hele Norges land, sier Lauvås etter at Vigen Hattestad, fra Lihammeren i Ørje, har spurtbeseiret Johan Kjølstad og tatt VM-gull.

Les hele saken på Speaker.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.