Gå til sidens hovedinnhold

Villa Mar til Grorud

Stasjonshuset på Grorud togstasjon blir et dagsenter for rusmisbrukere.

Grorud: Stasjonshuset på Grorud togstasjon har over lengre tid stått ubrukt. Rusmiddeletaten har nå undertegnet en leieavtale med Rom Eiendom, som medfører at stasjonshuset blir et dagsenter for rusmisbrukere over sommeren.
Vi håper å ta imot de første pasientene i slutten av august, sier institusjonsleder Jon Sundelius i Rusmiddeletaten.

Villa Mar

Institusjonen som skal flytte inn på det tomme stasjonsbygget heter Villa Mar. Det finnes allerede flere slike institusjoner i Oslo.
Vi har liknende institusjoner på Sagene og i Bygdøy allé. Dette er et tilbud til pasienter som har gått lenge på medikamenter, og har gått igjennom aktiv rehabilitering.
De foreløpige planene er at stasjonsbygget skal huse fem ansatte.
Det er det vi regner med i øyeblikket. Dette vil gjelde sykepleiere, sosionomer og andre helse- og sosialarbeidere, sier Sundelius.

Vil være nær

Grunnen til at Rusmiddeletaten har valgt Grorud stasjon for sin neste institusjon er nærhet til pasientene.
Vårt ønske er å ha slike sentre flere steder i byen. De skal kunne betjene flere bydeler. Grorud stasjon ligger godt mellom bydelene i Groruddalen, og har gode kollektive forbindelser. Slik nærhet gir oss bedre mulighet til oppfølging av pasienter, sier Sundelius.
Dette skal være et dagsenter der pasientene skal komme til oss for å få medisinene sine, blant annet Metadon. Her kommer de til å møte helse- og sosialarbeidere som de kan snakke med, avrunder han.

Reklame

Husker du disse to idiotene?