*Nettavisen* Nyheter.

Villa Romsli

Villa Romslig ligger lyst og flott til, og her er det Elisabeth Arnesen som tar imot gjester i fellesrommet.

Senhøstes i fjor flyttet kunstnere inn i lokalene som lenge hadde stått tomme. Nå er stedet en tumleplass for kreativ utfoldelse over et bredt spekter.

Klikk på bildet for å forstørre.

Jørund Aase er en av kunstnerne som jobber i Villa Romsli. I helga var det utstilling av kunstnernes arbeider.

ROMSÅS: Oslo Open Kunstfestival er en helt unik mulighet til å se og oppleve hva som skjer i Oslos kunstliv. Det var lagt opp til aktiviteter over hele byen, i bakgårder, på t-banen, i sentrum og ikke minst; Åpne atelier på Romsås.

Fellesskap

De sju kunstnerne i det nystartete atelierfellesskapet, representerer et bredt spekter av uttrykk og teknikker.

– Jeg synes dette har blitt et kjempeflott sted. Gode atelierer til en overkommelig pris. Et ok sted å kunne jobbe, sier Elisabeth Arnesen.

Hun sto klar med kaffen da Lokalavisens utsendte stakk innom og viste gjerne rundt.

For anledningen var det stor utstilling i underetasjen.

– Det hadde vært ypperlig om kommunen også lot oss disponere denne flotte salen, slik at vi kunne ha hatt utstillinger ofte eller mer permanent, sier Jørund Aase, en av kunstnerne med atelier i huset.

Aase jobber med mange forskjellige uttrykk, som foto, skulptur og video. For ikke så lenge siden stilte han også ut en instasllasjon på Romsås senter.

Visualisering

Astrid Vibeke Andreassen er opptatt av å visualisere opplevelser og erfaringer. Gjerne knyttet til kjønn, makt og ambivalens i et historisk perspektiv.

– Jeg bor på Romsås og hadde vært på utkikk etter egnet atelier, sier Andreassen, som viser fram noen av sine verk til lydhøre besøkende.

Hun jobber gjerne med materialer som ikke er bestandige, som håndjern i sjokolade. Eller mer krast; Dressed to Kill, en kjole av piggtråd som ble solgt gjennom Sotheby's til en bank i Leipzig.

De andre kunstnerne i Villa Romsli er; Ulrika Bengtsson, Tom Pedersen, Mette Schau og Janne Talstad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag