RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Villaforfall på Nedre Bekkelaget


Denne kommunale villaen står tom i påvente av en avklaring på hva den kan brukes til. Huset har vært tomt i nesten fire år.
Denne kommunale villaen står tom i påvente av en avklaring på hva den kan brukes til. Huset har vært tomt i nesten fire år. Foto: Alle foto: Privat
En gammel ærverdig villa står tom og nedslitt på Nedre Bekkelaget. Når skal kommunen rydde opp, undrer naboer.

NEDRE BEKKELAGET: Anne-Lise Lundtvedt bor i Dalheimveien sammen med ektemannen. Hun forteller at villaen i Fisker Syvertsens vei 2, tidligere Dalheimveien 2, har stått tom og forfalt i fire år.

– Jeg er vokst opp her og har vært inne i villaen mange ganger. Dette er flott hus. Tidligere bodde fengselsdirektør Reidar Martins her, forteller Anne-Lise.

LES OGSÅ: Ønsker villaløsning i Fisker Syversens vei

Det er Oslo kommune ved Boligbygg som eier boligen. Lundtvedt opplyser om at flere naboer har tatt kontakt med kommunen for å be om vedlikehold av huset, at det blir leid ut eller solgt og at det legges en plan for eiendommen.

– Det siste vi hørte var at saken nå ligger hos bydelen for en uttalelse, sier Lundtvedt.

Okkupert

22. oktober i år flyttet seks unge husokkupanter inn i huset.

– Jeg vil ikke bifalle en ulovlig handling, men vi har ikke opplevd disse ungdommene til sjenanse. Og når huset har stått tomt i nesten fire år så er det ikke rart at det kommer okkupanter, sier Lundtvedt.

Tirsdag 2. november ble okkupantene kastet ut.


– Nå er lemmene på plass igjen. Alt er like trist som før, sier Anne-Lise. Naboer frykter at andre uønskete individer skal ta seg inn i huset.

– Nærmeste nabo har sett sprøyter inne i boligen, forklarer Lundtvedt. Nå frykter flere at huset skal bli et rede for uønsket aktivitet.

Trist syn

Men Lundtvedt er mest opptatt av tilstanden til det gamle huset.

– Hvorfor har kommunen brukt så fryktelig lang tid på å finne ut hva som skal gjøres med huset? Og hvorfor blir det ikke vedlikeholdt?
spør hun og legger til at det er tidsspørsmål før huset får vannskader fordi takskiferen faller ned.

– Det er flere ærverdige kommunale villaer på Nedre Bekkelaget som lider samme skjebne som dette huset, blant annet en villa i Ormsundveien. Her ser det ikke ut. Det er så trist å se flotte hus bli behandlet på denne måten, avslutter Anne-Lise Lundtvedt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere