RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ville drepe drikkekompis


DRAPSFORSØK: En 55 år gammel mann fra Vestli anker dommen på seks års fengsel etter drapsforsøket på en mann i november 2011.
DRAPSFORSØK: En 55 år gammel mann fra Vestli anker dommen på seks års fengsel etter drapsforsøket på en mann i november 2011. Foto: Illustrasjonsfoto: Øystein Dahl Johansen
Oslo tingrett mener det bare var tilfeldigheter og flaks som gjorde at ikke den 55 år gamle Vestli-mannen ble drapsmann. Nå anker han dommen.

OSLO TINGRETT/VESTLI: Mannen erkjente ikke straffskyld da han nylig møtte i Oslo tingrett tiltalt for drapsforsøk.

Mannen har gjennom flere år vært uføretrygdet på grunn av rusproblemer. Han bodde i en kommunal bolig på Vestli og møtte den fornærmede mannen da han var på butikken for å kjøpe blandevann på morgenen den 22. november 2011.

Les også: Truet med drap, tilbød beskyttelse etterpå

De to karene satte seg i 55-åringens leilighet og drakk tett utover formiddagen. På et tidspunkt oppsto det en krangel som endte med at fornærmede skal ha blitt slått i hodet med en skrutrekker, fikk dunket hodet mot badegulvet og tredd en plastpose over hode i et forsøk på å kvele mannen.

Pustet svakt

Fornærmede lå utslått på badegulvet over en lengre periode. I følge dommen ringte 55-åringen ved et par anledninger sin spritlanger for å fortelle om krangelen og at fornærmede nå lå på gulvet. I den siste samtalen fortalte 55-åringen at «han hadde ordnet opp».

Les også: – Det går tikkende bomber rundt i Oslo

Like etter klokken 13.30 kontakter 55-åringen en nabo og ba han komme inn i leiligheten for å hjelpe til med å fjerne en person han har drept. Naboen konstaterer imidlertid at fornærmede fortsatt pustet.

Fikk ikke varslet politiet

Da han forteller dette til 55-åringen reiser han seg for å gå inn på badet og «gjøre seg ferdig». Naboen fikk stoppet han, men fikk ikke varslet politiet fordi 55-åringen ikke ville låne ham mobiltelefonen. Til slutt klarte naboen å skjenke 55-åringen slik at han sovnet og naboen fikk varslet politiet. Klokken var da blitt 16.24.

Fornærmede ble hardt skadet i episoden og har vært gjennom mer enn sju måneder med rehabilitering etter drapsforsøket. Han sliter i dag med korttidshukommelsen og med å bevege seg.

Dømt for vold før

Verken fornærmede eller tiltalte husker noe fra hendelsen.

Halvannen uke før drapsforsøket ble imidlertid 55-åringen domfelt for vold mot den samme mannen. Retten mener derfor 55-åringen bar på en aggresjon mot fornærmede som på stigende rus fikk sitt utspill i drapsforsøket.

55-åringen ble i tillegg til seks års fengsel dømt til å betale vel 180.000 kroner i erstatning og oppreisning til den fornærmede mannen.

Mannens forsvarer, advokat Sigmund Øien, forteller at 55-åringen anker dommen.

– Han anker hele pakken, skyldspørsmålet, straffeutmålingen og oppreisningen. Han bytter også forsvarer til Morten Furuholmen, forteller Øien.

Saken kommer trolig opp i Borgarting lagmannsrett etter sommeren.

Les også: Ukjent kvinne drept på Grorud

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere