*Nettavisen* Nyheter.

Ville du latt dine barn leke her?

SIKKERT? Disse gamle rustne spikerne er lett tilgjengelig for klatrelystne barn i den forfalne parken ved Grefsen stadion. Foto: Foto: Anne Marie Huck Quaye

Besteforeldrene Helen og Rune Rein vil at den forfalne, råtne og farlige barneparken ved Grefsen stadion rustes opp eller stenges helt.

Klikk på bildet for å forstørre.

NEDSLITT: Dette var en gang tilbake en kommunal barnepark. Nå er området slitent og lett tilgjengelig for barn og nysgjerrige.

Klikk på bildet for å forstørre.

SKLI? En sklie som har sett bedre dager kan når som helst ramle sammen, mener Rune og Helen Rein.

Klikk på bildet for å forstørre.

BEKYMRET: Bestemor Helen Rein er bekymret for sikkerheten til barn som leker her.

GREFSEN STADION: Den tidligere barneparken som ligger rett ved siden av inngangen til klubbhuset på Grefsen stadion har sett sine bedre dager.– Hit kommer det ofte barn og leker når det er arrangementer på stadion. Vi har tilbudt oss å ha dugnad og rydde bort de mest falleferdige lekene tidligere, sier daglig leder for fotballgruppa ved Kjelsås IL Dag Halvorsen.

I løpet av de 10 årene han har jobbet her, har parken stått og forfalt, og det kommer heller ikke noe svar fra kommunen på idrettslagets tilbud om dugnad.

– Det bør oppgraderes eller fjernes helt, sier Halvorsen.

Skummelt

Besteforeldrene til tvillingene Isabelle og Matilda (2) og Sebastian (7) år er ofte innom Grefsen stadion i forbindelse med ulike arrangementer.

– Dette er jo egentlig en fin liten plass, også lenge det er åpent her vil ungene bruke området sier Helen.

– Hun ene holdt på å falle ned her, og det er ikke så gøy på dette området, sier bestefar Rune som mener kommunen bør ta ansvar.

Usikker

Bydelsutvalgsleder Bent Gether-Rønning (H) sier han vet lite om parken.

– Jeg har ikke hørt om noen planer der, og det er begrensede midler i bydelen til å vedlikeholde og ruste opp, slår han fast.

Han forteller at det kan være mulig for interesserte å søke frivillighetsmidler til neste år for å få litt hjelp av bydelen til å ruste opp forfallet.

– Men akkurat nå står parken åpen og er full av lekeapparater med rustne spikere og falleferdig materiale. Hva kan bydelen gjøre?

– Hvis det er potensielt farlig, bør administrasjonen ta nødvendig skritt for å eliminere det som ikke er fortrinnsmessig, sier Gether-Rønner som sier han skal sjekke status i saken.

Det bør enten oppgraderes til et sikkert sted å være, eller stenges helt for adgang, mener besteforeldrene og Kjelsås Idretttslag.

– Det var noen fra kommunen innom her i forrige uke. De målte opp og på stedet. Da jeg spurte dem hva de skulle gjøre, sa de at de skulle klippe gresset, sier en oppgitt daglig leder i Kjelsås IL, Bodil Hunnålvatn Haagensen.

Nå gjenstår det å se hvor lang tid det tar før noe skjer. Besteforeldrene Rein vil sende brev til bydelen, og Kjelsås IL håper på snarlig handling.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.