Ville etter «Dorthe-genser»

POPULÆR: "Dorthe-genseren" er fortsatt veldig populær, Iren Jørgensen i Strikkeriet på Frysja er i gang med å stikke sin åttende! FOTO: Kristin Tufte Haga

POPULÆR: "Dorthe-genseren" er fortsatt veldig populær, Iren Jørgensen i Strikkeriet på Frysja er i gang med å stikke sin åttende! FOTO: Kristin Tufte Haga

Det lille Strikkeriet på Frysja har så langt solgt garn i bøtter og spann til «Dorthe-gensere». Ikke bare i Norge, men også til USA og andre land i Europa!

ØLVOTT: Ikke bare "Marius-gensere", men også "Marius-ølvott". FOTO: Kristin Tufte Haga Foto: FOTO: Kristin Tufte Haga

KJELSÅS: Det går så pinnene klirrer i det lille Strikkeriet på Frysja. «Dorthe-genseren», og oppkalt etter opphavskvinnen, Dorthe Skappel, har vært, og er, fortsatt en farsott blant ivrige strikkere.

– Helt ville

– Folk har vært helt ville, og fortsatt går «Dorthe-gensergarnet» unna! Forteller en blid Iren Jørgensen i det lokale strikkeriet.

– Og samtidig har vi vært heldige som har sittet på et stort lager av alpakkagarnet som mange av genserne blir strikket i. Ryktene har gått – og plutselig strømmet bestillingene inn nå i høst. Ikke bare fra rundt omkring i Norge, men også fra land i Europa som USA, Italia, Sveits, England, Finland og Sverige, med kontakt gjennom blant annet facebook-siden vår. Utrolig morsomt!, forteller Iren Jørgensen i Strikkeriet, som selvsagt selv har «Dorthe-genser».

– Ikke bare én, men snart åtte stykker! ler Iren.

– Til hvor mange gensere vi totalt har solgt «Dorthe-garn» til, vet jeg ikke. Men at det i hvert fall er til hundrevis av gensere, er jeg helt sikker på, forteller Iren.

Selv om genseren ifølge «eksperten» er lett å strikke, så er ikke prisen for garnet spesielt billig. Rundt 800 – 900 kroner må til for å få nok alpakkagarn til genseren. Men det legger ingen demper på garnsalget.

LES FLERE NYHETER FRA NORDRE AKER HER

Marius-ølvott

– Morsomt hvis «Dorthe-genseren» også er med på å inspirere flere unge til å strikke. Strikking er en fin hobby, og en fin hobby å slappe av med, oppfordrer Iren.

Og det er utrolig hva man egentlig kan strikke, og titt og ofte dukker det opp nye design, eller kanskje gamle design som får en «ny vår» - ikke minst «Marius-genseren». Men det er mye man kan strikke i «Marius».

– Her har vi for eksempel en ekte «Marius-ølvott». Tøff den? ler Iren.

Kanskje et sted å begynne for de som så langt aldri har klart å fullføre en hel genser?

Mer om opprinnelsen til «Dorthe-genseren» her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.